Kaygan Zemin
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. 25 ÖZLÜ SÖZ

25 ÖZLÜ SÖZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  1. Her şey vaktini bekler

Ne gül vaktinden önce açar,

Ne giineş vaktinden erken doğar.

Bekle senin olan sana gelecektir… (Mevlana)

  1. Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir. (Albert Einstein)
  2. Dünya Tarihinde Yapılan Sahtekarlık

“Bu topraklar sizin… Siz, Malazgirt Savaşı’ndan bu yana degil, tam 10 bin yıldır bu

topraklardasınız. Unutma ki bu, Çatalhöyük’teki kazılarda elde edilen bulgularla kanitlandi.” (İ.T.Ü. İSTANBUL 23 NİSAN 2005) (Erich FEİGL Tarihçi Arastırmacı/ Avusturya,  (1933-2007)

  1. İnsanın düşünceleri çoğunlukla eğilimlerine, sözleri bilgisine, bir de kafasına doldurulan görüşlere, davranışları ise alışkanlıklarına uyar” (Francis Bacon’ın “Denemeler”inden alıntılar. Alışkanlık ile Eğitim Üstüne” isimli denemesindeb)
  2. Hata rabbanidir, hatada ısrar ise şeytani.” (Atasözü)
  3. Biz devlet ve millet olarak, asırlar boyu Araplara, İslamiyet’e duyduğumuz saygıdan

dolayı kardeş gibi davrandık, vergi almadık, aç olanların karnını doyurduk. Şimdi ise (1916) İngilizlerle kardeş olup askerlerimizi öldürüyorlar. (Medine Kahramanı Fahrettin Paşa)

  1. İnsan; dün, bugün ve yarının kavgasını ayırmaya çalışırken hayatını kaybeden zavallı bir yolcudur. (Tolstoy)
  2. “İnsan ancak eğitim yoluyla insan olur; eğitim onu ne hâle soktuysa odur insan… Hayvanlığı insanlığa dönüştüren şey öncelikle disiplindir” (Immanuel Kant.)
  3. “Nezaket ilk erdemdir, belki de tüm erdemlerin kökenidir.  Aynı zamanda en yoksul, en yapay, en tartışma götürür erdemdir” (Günümüz felsefecilerinden André Comte, Büyük Erdemler Risalesi” isimli kitabından.)
  4. [Nezaket], “Başkasına niyet size kısmet olan bir kurşunu sıkan kişiden yolunun üstünde durduğunuz için özür dilemeniz” (Ambrose Bierce, “Şeytanın Sözlüğü” adlı kitabından)

11.”Bu kullanıma ilişkin olup yakında takdim olunacak faturanın tarafınıza sunulmasında ödeme için gerekli hazırlığı yapsanız minnettarınız oluruz ve şimdiden teşekkür ederiz.” (Bir zamanlar İstanbul’daki GAZ şirketinin abonelere gönderdiği fatura tutarını bildiren tebliğ yazısı, Sinan Genim, Nezaket Üzerine başlıklı yazısından,Milliyet Gazetesi, 3 Eylül 2023.)

  1. Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma. Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. Sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmak da çok şey

bildiğini göstermez. Herkesi kendine eşit gör. Her kim olursa olsun bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmek de korkaklıktır. Cesaret akıldan gelirse cesarettir Bilgisizlikten gelirse cehalettir.” (Mevlana Celaleddin Rumi)

  1. Ya susmalı ya da suskunluktan daha kıymetli bir söz söylemeli insan. (Pisagor, Sisam Adası, MÖ. 570-495)
  2. Ölümden korkmak anlamsızdır çünkü yaşadığımız sürece ölüm yoktur, ölüm geldiğinde ise artık biz yokuz. (Epikür, Sisam Adası, MÖ. 341-270)
  3. “Artık yaşam için yetişir bunca kırgınlık,

Dinlenmek isterim ki kader yorgunuyum

Artık vücudu boş, gönlü boş, düşü boş,

Dünyada şimdi ben de bir fazla ağırlığım”

(Neyzen Tevfik)

  1. “Birçok yabancı dil bilirim. Bu diller arasında Türkçe öyle farklı bir dildir ki, yüz yüksek matematik profesörü bir araya gelerek Türkçeyi yaratmışlar sanki.. Bir kökten bir düzine sözcük üretiliyor. Ses uyumuna göre anlam değişiyor. Türkçe öyle bir dildir ki, başlı başına bir duygu, düşünce, mantık ve felsefe dilidir.” (David Cuthell, Institute of Turkish Studies Executive Director)
  2. “Gelişmek ile zenginleşmek farklı şeylerdir.

Mesela Araplar zengindir ancak gelişmiş

değillerdir. Biz de Araplara özeniyoruz;

Gelişmek değil, zenginleşmek istiyoruz. Bu

yüzden bilgili kişilere değil, paralı ve

nüfuzlu insanlara saygı duyuluyor bu

coğrafyada.” (Prof Dr AZIZ SANCAR)

  1. Los Angeles’ta bir marketten alıveriş yaptım. Kasiyer kimlik sordu. Türk ehliyetimi gösterdim. “Haa siz Türksünüz. Midnight Express’i izledim, faşistsiniz” dedi. Ben de dedim ki: “Ben de Hiroşima’daki atom bombasını izledim. Film değil, gerçekti.” (Prof Dr AZIZ SANCAR)
  2. Gençler! Sakın kişiliğinizi satıp, şunun bunun sâyesinde bir yere gelmeye çalışmayın.

“Sâye” gölge demektir. Gölgeye girenin, gölgesi olmaz.! (Prof Dr : Aziz SANCAR)

  1. Erkek kullarının ne giyeceği nasıl giyineceği hakkında tek kelime etmeyen Tanrı iş kadına gelince soyleyebildiği kadar sıralamış. Aynı dinden erkeğin bu kadar rahat, kadının ise baskı altında tutulması Tanrı’nın değil, uyanık Arap erkeğinin fikrinden başka bir şey değildir. (Turan Dursun, Dinn Bilgini)
  2. Romalı ozan Horatius “Bir insanın vatanı için ölmesi güzel bir şey” diye yazmış. Hemingway ise Horatius’un adını anmadan şöyle diyor: “Eski çağ ozanları, vatanı için ölmenin güzel bir şey olduğunu söylemiş. Modern çağın savaşlarında ölmekse ne onur kazandırır insana ne asalet getirir; bir hiç uğruna geberir gidersin.
  3. Kurnaz insanda eksik olan aslında akıl değil, ahlaktır… (Cahit Zarifoğlu)
  4. Bir devlet çökerken vergiler yüksek, gelirler düşük olur. (İbn Haldun)
  5. “Şair hususi bir olay sebebiyle gizli bir dönüşüme tâbi olur” (Paul Valéry)
  6. “Şiir, akıl [ile] hayatın tam da buluşma noktasındadır: İki tanımlanamaz öz”  (Paul Valéry, Şiir Sanatı eserine girişten.)
25 ÖZLÜ SÖZ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!