Kaygan Zemin
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. GÜNÜN EN GÜZEL SÖZLERİ (2)

GÜNÜN EN GÜZEL SÖZLERİ (2)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gesi bağlarında bir top gülüm var
Hey Allahtan korkmaz sana bana ölüm var
Ölüm varsa şu dünyada zulum var
Gel otur yanıma, hallerimi söyleyim
Halimden bilmiyor ben o yâri neyleyim.

Millî eğitimin iki temel görevi vardır. Biri gençlere yaşadıkları dünyayı tanıtmak, diğeri de toplumlarının değerlerini ve onlara saygılı olmayı öğretmek. (İskender öksüz, Karar gazetesindeki yazısından)

Hayat hep önde gitti; biz, dünya görüşümüzle, teorilerimizle hayatı kovalamaya çalıştık. İşte bu şekilde yaşamak çağdaşlıktır, bilimseldir, ilericiliktir diye çok da bizim kültürel köklerimizden beslenmeyen, hayatımızın o gürül gürül akışından bereketini almamış görüşlerle yaşadık. (Bekir Fuat, Karar gazetesindeki yazısından.)

Kurt tuttuğu dağı, pusuya düştüğü ovayı, sırt dayadığı kayayı unutmaz. (Atasözü)

Filozofların aydınlatamadığı toplumu şarlatanlar aldatır. (Marquis De Condercet)

Halktan hakikati gizlemek, onu aldatmak alçaklıktır. Birbirine yemin ile bağlı insanlardan mürekkep her türlü gizli teşekküller yalnız imtiyazlı azaların vâkıf olduğu gizli gayelere sahip topluluklar isimleri ne olursa olsun cemiyet ve millet aleyhine ittifak etmiş birer haydut çetesidir. Azasının çoğu hayra hizmet ettiklerini sansalar bile hakiki gayelerini ustalıkla gizlemeyi bilen reisler elinde bunlar birer kör aletten başka bir şey olamazlar. Farmasonlar gibi Avrupa’yı istila etmiş olan asri kulüpler ve gizli teşekküller hakkında hükmümüz budur. (Masonluğun iç yüzü adlı kitaptan)
İSRAİL ve GAZZE sorununu bu cepheden de düşününüz.

Ancak bir insanın bu kadar pısırık olabileceğine de hâlâ inanamıyorum! Neden haksızlığa baş kaldırmıyorsun? Dünyada bu denli yüreksiz, tabansız olmak mümkün mü… Bu kadar ödlek olmak?” (ANTON ÇEHOV)

Sen ağa ben Ağa ineği kim sağa? (Atasözü gibi deyiş)

Bir üniversiteden mezun olduktan sonra öğrenilecek daha çok şey olduğunun farkında olanlar için yüksek öğrenim yapmanın bir zararı yoktur. (Van Loon)
[Hendrik Willem van Loon (14 Ocak 1882 – 11 Mart 1944) Hollandalı-Amerikalı tarihçi, gazeteci ve çocuk kitapları yazarıydı.]

GÜNÜN EN GÜZEL SÖZLERİ (2)
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!