Kahveler ve Alıntılar
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. 50 ÖZLÜ SÖZ

50 ÖZLÜ SÖZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

  1. Dil olmaz ise kültür olmaz. Kültür olmaz ise kimlik olmaz. Kimlik olmaz ise haysiyet, şeref olmaz. Dil bir milletin şerefidir, ancak “şerefini koruyan milletler dünyada ciddiye alınır”. (Prof.Oktay Sinanoğlu)
  2. Mal kaybeden, bir şey kaybetmiştir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir. (Goethe)
  3. “Şu Türkçe ne hayran kalınacak dil. …az sözcükle çok şey söyler.” (Moliére, Kibarlık Budalası)
  4. Töre tektir. Töre kesin ve keskindir. Kim ki töreye uya kutlanır. Kim ki töreye kıya, katlanır.

Kimse töreden üstün değildir. Dirlik ve birlik için töre budur. (Bilge Kağan)

  1. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir.? (Bilge Kağan)
  2. Dünyanın en zeki insanı da olsanız, bulunduğunuz ortam vasat ve vasatın altındaki kimselerden ibaret ise, düzeyinizi koruma imkanınız yoktur. Hepimiz en çok vakit geçirdiğimiz beş kişinin ortalamasıyız. (JIM ROHN)
  3. “İnsanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir.” (Piyanist, Wladyslaw Szpilman?
  4. “Ortadoğuda önemli bir yemeğe davetli olduğunuz halde isminiz listede yoksa, bir de mönüye bakın, orada olabilir.” (İhsan Sabri Çağlayangil Eski T.C. Dışişleri Bakanı)
  5. Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir ikbalisiniz. Memleketi asıl ışığa ulaştıracak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz! (Mustafa Kemal ATATÜRK)
  6. “Beni sevmeyenlere, romancılığımı demode bulanlara, gerçekçi bir yazar olmadığım yolunda beni eleştirenlere, hele eserlerimi açık bir horgörü ile ‘piyasa romanı’ damgasına layık görenlere selam…” (Romancı’nın Dünyası, Kerime Nadir)
  7. Mermere sıkışmış bir melek gördüm ve onu özgürlüğüne kavuşturuncaya kadar mermeri oydum.. (Michelangelo.)
  8. Güzel konuşmak, ince düşünmek. Halden anlamak, sevmek. Düşeni kaldırmak. Sarılmak

Ağlayanı güldürmek hep bedava biliyor musunuz? (Farid Farjad)

  1. “Müslüman rolünü o kadar iyi oynadım ki, yalnızken bile gece namaza kalkıyordum.” (İngiliz Casus Lawrence)
  2. Davranışlar kelimelerden daha çok şey ifade eder. (Oscar Wilde)
  3. YOKLAR DOYMADIĞINDA, VARLAR AĞLAMIYOR İSE DÜNYA TEZ YIKILIR. (Hoca Ahmet Yesevi)
  4. “Sağlıklı insan konuştuğu ortamın, kiminle konuştuğunun farkındadır. Karşıdaki insanın duygularına saygılıdır. Bilerek onları kırmak istemez. Yani sağlıklı insan patavatsız’, ‘paldır küldür’ olamaz. Doğal olarak kendi düşünce ve duygularını söylerken ortamı, oradaki insanları bilerek konuşur. Susmasını da bilir.” (Doğan Cüceloğlu)
  5. Bir diktatör, dine karşı alışılmadık bir düşkünlük göstermelidir. Kullar, Tanrı’dan korkan ve dindar bir hükümdarın yasadışı davranışlarda bulunacağından daha az şüphe eder. Diğer yandan, Tanrı’nın onun yanında olduğuna inandıklarından, ona karşı kışkırtılmaları daha zor olur. (Aristoteles, M.Ö. 384-322)
  6. ‘’Birinci zenginlik sağlık, ikinci zenginlik iyi bir kadın.’’ (Eski bir Türk atasözü)
  7. “Eğer Dünya barış istiyorsa; Müslümanlara karşı değil, İsrail’e karşı birleşmeli..” (Mel Gibson)
  8. Kötülerin kazanması İçin, iyilerin “SEYİRCİ” jalması yeterlidir. (Edmund Burke)
  9. Akılsız bir insana, akılsız olduğunu anlatmak imkansızdır. Çünkü akılsız bir insanın, akılsız olduğunu anlayabilmesi için de akla ihtiyaç vardır. (Herbert J. Taylor)
  10. Bilinç, korkunç bir lanettir. Düşünürsün, hissedersin, acı çekersin. (Being John Malkovich)
  11. “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kuvvet bulacaktır..” (Atatürk)
  12. Gel gör ki Atatürk’ün ölümünden bu yana, Sonbahar dahi bir tuhaf bir başka geliyor, Vatan gerçeklerini hatırlatıp insana, Türk yüreklerimizi burka burka geliyor. (Cahit Sıtkı Tarancı)
  13. “Hayat senin bakışınla anlam kazanır. Ya sadece bir noktayı görürsün, hayatın akıp gider, sen farkına varmazsın ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarsın, akıp giden zamanın anlam kazanır. Hayatın anlamı senin bakışlarında gizli.” (Paulo Coelho)
  14. ATATÜRK büyük bir lider… Babam bana her za- man ‘sen Türk’sün’ derdi. Ben kısmen Türk’üm.” (Hugh Jackman)
  15. “Bu mücadeleden atın galip çıkacağına inanıyorum. Otomobil sadece gelip geçici bir heves olacaktır.” (Alman İmparatoru II. Wilhelm, 1905)
  16. ATATÜRK, siyaset yaparak seçilmemiştir… Va- tanımızı müdafaa ederek baş tacı edilmiştir.” YINL (Tanju Korel, sinema oyuncusu)
  17. Davranışlarınızı yönetin, yoksa onlar sizi yönetir. (JAPON ATASÖZÜ)
  18. Acıyorum sana, çünkü kuklasın. Daha da kötüsü; odun kafalısın…” (Carlo Collodi, Pinokyo romanının yazarı)
  19. Benim memurum işini bilir… Tren yolları komünist işidir. Radyoaktif çay daha lezzetlidir.” (Turgut Özal)
  20. Gökten melekler filan inmedi. Sarı saçlı, mavi gözlü bir dev alayımızı kovdu. Çanakkale’yi geçemedik! (İngiliz Komutanı HAMILTON)
  21. İsa doğmadan 600 yıl önce Sakalar (Türkler), şapka takıyor, pantolon ve ceket giyiyordu. O zamanlar Avrupalı tek beze sarılıp geziyordu. Amma büyüttüler Avrupalıyı… Düne kadar zencileri köle yapan barbar bunlar… (CENGİZ ÖZAKINCI)
  22. ATATÜRK, her bir sözüne, kurduğu her bir cümleye bir kitap yazılabilecek bir dehaydı.” (KIVIRCIK ALİ)
  23. Atatürk, bu ülkenin özgürlük ve bağımsızlık aşkını gerçekleştirmiş, Türklerin gücünü bir kez daha ispat etmiş en büyük lideridir. (Cahit Kayaoğu)
  24. Babam çok küçükken bana “ne olursa olsun, şerefinle yaşa oğlum” derdi…  O gün bu gündür Atatürkçüyüm! (Levent Kırca)
  25. Bilgi cesaret verir, cehalet ise küstahlık. Bilgili insan mütevazıdır, cahil insan ise kibirli. (ALBERT EINSTEIN)
  26. “Din ve vicdan özgür- lüğünün güvencesi olan laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanak- larından biridir.” (Ahmet Necdet Sezer, TC  eski cumhurbaşkanı)
  27. Yalan dört nala gider. Hakikat ise adım adım yürür, fakat yine de vaktinde yetişir. (JAPON ATASÖZÜ)
  28. Oğlun gerizekalıysa, damadını değerlendir. (JAPON ATASÖZÜ)
  29. Kızlar okutulmadıkça, kadın uyanmadıkça bir gözümüz görür, bir gözümüz görmez, iki yakamız bir araya gelmez.  Türk toplumu yükselmez. (Fakir Baykurt)
  30. Size özgürlükten önce ekmek gerek diyen batılıya Afrika’lı kadının cevabı; “konuşma özgürlüğüm olmasa,ekmeğimi kimin çaldığını nasıl söyleyeceğim”
  31. Tanrı benim dinimi yayın diye savaşın demiyor! Tanrı hiçbir zaman böyle birşey demez! Tanrı şöyle böyle söyledi diyen birileri varsa bunu kendi menfaatleri için yapıyorlardır! Tanrı asla bir evladının kulağına diğerlerinin duymadığı birşey söylememiştir! (Akay KİNE, Altay Orda Derneği Başkanı; İşadamı, Altaylar’ın ruhani lideri, Şamanların başı)
  32. “Ne günlere kaldık ey Gazi Hünkar: Katır mühürdar oldu, eşek defterdar!” (Ziya Paşa)
  33. Uçmak için kuş olmak gerekmiyor, küçük sevinçler olsun yeter. (Cemal Süreya)
  34. Arz-ı Mevud (Büyük İsrael) hedefimize ulaşmak için “Kürdistan” vaadiyle Kürtleri inandırıp, onları Türklerle çatıştırmak zorundayız! (DOV LİOR Yahudi haham)
  35. “İnsanlar eğlenebildikleriyle arkadaş olurlar, anlatabildikleriyle dost, ağlayabildikleriyle kardeş.” (Anton Çehov)
  36. “Yeryüzünün herhangi bir yerinde bir insan ölürse senin de bir parçan ölür onunla birlikte. Onun için sorma. Bir çan sesi duyduğunda bil ki, o çan senin için çalıyor.” (Ernest Hemingway / Çanlar Kimin İçin Çalıyor)
  37. Efendiler,

Biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu tip yapılar din ve devlet düşmanı olduğu, Selçuklu ve Osmanlı’yı bu yüzden batırdığı için yasakladık.

Çok değil yüz yıla kadar, eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz, göreceksiniz ki; bazı kişiler, bazı cemaatlerle bir araya gelerek, bizlerin din düşmanı olduğumuzu öne sürecek, sizlerin oyunuzu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir.

Ayrıca unutmayın ki, o gün geldiğinde, her bir taraf diğerini dinsizlikle suçlamaktan geri kalmayacaktır. (17 Aralık 1927 Mustafa Kemal ATATÜRK)

50 ÖZLÜ SÖZ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!