Kahveler ve Alıntılar
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. 70 ÖZLÜ SÖZ

70 ÖZLÜ SÖZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

  1. Bir milleti yok etmek isterseniz askerî istilâya lüzum yoktur.Ona tarihini unutturmak, dilini bozmak, dininden soğutmak ve dolayısıyla mânevî değerlerini,ahlâkını soysuzlaştırmak kâfîdir. (Peyami Safa)
  2. “İyi insan, aklından hiç kötülük geçirmeyen saf insan değildir. İyi insan, her kötülüğün farkında olup iyiliği tercih edendir.” (Erich Fromm)
  3. Büyük çoğunluk yoksulluk içinde kıvranırken, doymak bilmez bir avuç insana,  memleketin bütün zenginliklerini sömürten bir devlette mutluluk olamaz… (Thomas More)
  4. Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.  (M.K.ATATÜRK)
  5. “Eğer bir hak başkalarına helal, size haram ise; Bilin ki o din Allah’ın dini değil, sömürgecilerinizin dinidir.” (Malcolm X)
  6. Bir kadına uygulanan en sert şiddet, sımsıkı sarılmak olmalıydı. (Orhan Pamuk)
  7. Mühim olan yükseklere çıkıp hayata tepeden bakmak değildir. Mühim olan ne kadar yükselsen de her şeye eşit mesafeden bakabilmektir. (Şems-i Tebrizi)
  8. İNSANLAR ÜÇE AYRILIR; GÖRENLER, GÖSTERİNCE GÖRENLER VE ASLA GÖRMEYENLER. (LEANARDO DA VİNCİ)
  9. Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölürbAdaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür. (Fatih Sultan Mehmet Han)
  10. Adalet Devletin temelidir.b(ATATÜRK)
  11. Töre, Tüze bozulunca; adaletsizlik baş gösterir, dirlik, düzen yok olur. (Türk Atasözü)
  12. Tecrübelerim bana gösterdi ki, hukuka bağlı olmayan bir hükümet uzun müddet ayakta kalamaz. Böyle hükümetler çıplak olup, kendini gören herkese karşı gözlerini yere diken ve kimsenin yanında hürmet ve itibarı olmayan birine benzerler. Hatta böyle bir hükümet, tavanı, kapısı, avlu duvarları olmayan ve her önüne gelenin içeriye daldığı bir eve de benzetilebilir.  (EMİR TİMUR /Tüzükat-ı Timur Kitabı)
  13. Ülkeyi Töre yani hukuk sistemi ayakta tutar. Zira Töre (hukuk ve adalet) olmazsa Ülke dağılır. (Divan-ı Lügatit Türk)
  14. “Adâlete dayanan Töre bu gökyüzünün direğidir” (Kutadgu Bilig)
  15. Sevginin kurduğu devleti, adalet devam ettirir. TopIum sevgi iIe kaynaşır, adaIetIe yaşar, dürüst çaIışmakIa ayakta kaIır. (Türk Bilge Farabi)
  16. “Fakir için ekmek yoksa zengin için de huzur olmayacak”.(Başkaldıran Şili Duvarlarından Haykıran Bir Slogan:)
  17. Mamussuzca bir düzenle edinilen mal. elde kalmaz.  (Sofokles)
  18. Fikir sahibi olmaya, mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. (Peyami Safa)
  19. Gösteriş, bir insanın kültürel zayıflığını yansıtma halidir. (KONFÜÇYÜS)
  20. Bilgeliğin yolu bilmekten değil, dinlemekten geçer. Bu yüzden dünyada az bilge, çok ukala vardır. (Dostoyevski)
  21. “Bütün mesele başkalarının hayatına özenmemek… Yoksa seni bekleyen, sana ait olacak hayatı ıskalarsın… Ne kendin, ne başkası olursun. Ruhun boşluklar içinde çırpınır. Hayaller içinde yuvarlanır gidersin.” (Andre Gide)
  22. Ünlü ceza hukukçusu Cesare Beccaria (1738- 1794) hükümlülere verilen cezanın amacını ve sınırlarını anlatırken diyor ki: “Cezaların amacı suçlunun kendi yurttaşlarına karşı zarar vermelerini engellemekten ve başkalarının benzer eylemlerde bulunmalarını önlemekten başka şey değildir. Bu nedenlerle söz konusu cezaların oranları ve yöntemleri öyle seçilmelidir ki, bunlar insanların ruhları, zihinleri üzerinde çok kalıcı ama suçlunun bedeni üzerinde en az üzücü iz bırakacak biçimde olsunlar.”
  23. YALNIZCA KÜLTÜRLÜ İNSANLAR ÖĞRENMEYİ SEVER. CAHİLLER SADECE DERS VERMEYİ TERCİH EDER. (ALBERT CAMUS)
  24. MUTLULUK ARAMAKLA BULUNACAK BİR ŞEY DEĞİLDİR, ONU İNŞA ETMEK GEREKİR. (DOĞAN CÜCELOĞLU)
  25. Bir ülkenin sanatını yapanlar, kanunlarını yapanlardan daha güçlüdür. (W. Sheakspeare)
  26. Kral iyi ise kanuna gerek yoktur. Kral kötü ise Kanunun yapacağı bir şey yoktur. (Çin atasözü)
  27. Aptallara göre insanlar; Irk, Cinsiyet, Milliyet, Yaş, Statü, Renk, Din ve Dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İYİ İNSANLAR ve KÖTÜ İNSANLAR. (Albert Einstein)
  28. “Aslında hiçbir şey yasa dışı değildi. Çünkü, artık yasa diye bir şey yoktu.” (George Orwell)
  29. KENDİNİZ OLUN. SINIRLI OLAN ÖMRÜNÜZÜ, BAŞKASININ HAYATINI YAŞAYARAK GEÇİRMEYİN. (STEVE JOBS?
  30. “Bazı insanlar, evinde huzur içinde tek başına oturmanın, atıştırmalık yemenin ve kendi işine bakmanın paha biçilmez olduğunu anlamıyor.” (Tom Hardy)
  31. Öğretmenler; öğrencilerinize bir şey ögretmeyin, onların düşünmelerini sağlayın. Çünkü onlar düşünmeye başlarsa zaten kendi çabalarıyla öğrenirler.. Ve çaba sonucu öğrenilen bilgi, en kalıcı bilgi olur. Asla silinmez..!  (Sokrates)
  32. Şu dünyada doğruyu söylemek kadar zor; boş konuşmak kadar kolay şey yoktur. (Dostoyevski)
  33. “Her mutsuzluğun ötesinde yine yaşam bekler. Ama insana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak! Yoksa hangi balık boğmuş kendini; hangi serçe atlamış damdan.” (DOSTOYEVSKİ)
  34. “Tanrı’yı seviyorum.” deyip de kardeşinden nefret eden, yalancıdır. Çünkü gördüğü kardeşini sevmeyen, görmediği Tanrı’yı sevemez. (Tolstoy)
  35. AMERİKA İKİ SEBEPLE GÜÇLÜDÜR ÜLKESİNDEKİ VATAN HAINLERİNİ BULUR VE ÖLDÜRÜR.. DİĞER ÜLKELERDEKİ VATAN HAİNLERİNİ BULUR KULLANIR..  (HENRY KISSENGER/ ESKİ ABD DIŞİŞLERİ BAKANI)
  36. Türklerin din adamlarını ele geçirip, kullanabilirsek, onlara kendi devletlerini yıktırabiliriz. (Winston Churchill)
  37. İNSAN KENDİSİNİ SESSİZCE KAYBEDER. KAYBETTİĞİ BAŞKA HER ŞEYİ FARK EDER DE KENDİNİ KAYBETTİĞİNİ ANLAYAMAZ. (Kierkegaard)
  38. Eğitim görmüş bir halkı idare etmek kolay, köleleştirmek imkansızdır.  (Lord Brougham)
  39. Bilim ve sanat bir kuşun kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur. Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz. (Charles Darvin)
  40. Kendileri bir yetimi sofraya davet etmekten acizken insanları cennete çağırıyorlar. (İbn-i Sina)
  41. “Senin tanrın, topraklarımı istilâ ederek, bana ve kabileme yaptığınız bu büyük zulmü hoş görüp onaylıyorsa, bilmelisin ki; o inandığın şey asla bir Tanrı değildir.” (Kızılderili şef, kabilesini bebeklerine kadar katleden İspanyol liderin, yanındaki din adamına söylediği sözler.)
  42. “Çobanın kaval sesine kanıp yaylaya gittiğini zanneden koyunlar, mezbahaya gittiğini hiç bir zaman anlayamadılar.” (SÜMER ATASÖZÜ)
  43. Vicdan, İnsanın İçindeki Tanrı’dır. (Victor Hugo)
  44. Her kasabada ışık saçan bir öğretmen ve bu ışığısöndürmeye çalışan bir papaz vardır!.. (Victor Hugo)
  45. “Bilge kişi çıkmaz sokakta yol, karanlıkta ışık bulandır”.  (Sümer özdeyişi)
  46. İngiltere halkı, özgür olduğu konusunda kendini kandırır. Aslında o, sadece parlamento üyelerinin seçiminde özgürdür, çünkü yeni üye seçilir seçilmez tekrar zincire vurulur ve hiçliğe sürüklenir.” (Jean-Jacques Rousseau, 1762)
  47. “Popülist politikacılar; kariyer odaklı, para avcısı, parazit, rantçı ve halktan kopuktur ve onlarsız, daha iyi olacağımız kesindir. Sloganlar, yeterince biliniyor ve popülistler, sloganları her gün kullanıyor. Yaptıkları teşhise göre, demokrasi krizi her şeyden önce bir siyasi kadro krizidir ve mevcut yöneticilerimiz, vatandaşların ihtiyaçlarından ve şikâyetlerinden tamamen uzak durumda bir demokratik elit sınıfı oluşturur. Demokrasinin başının olmasına şaşmamalı!” (s. 35) [David Van Reybrouck, (Çev. Yusuf Sami Kamadan), Demokrasi Krizi, İstanbul, 2022.]
  48. Bir insan treni kaçırırsa başka bir tren gelir onu alır. Bir ulus treni kaçırırsa başka bir ulus gelir onu alır..  (TOLSTOY)
  49. Tanrı neden tüm peygamberleri (124000) ve tüm kitaplarını sadece Arap ve Yahudilere gönderdi? Bu kesinlikle normal değil yeryüzünde yaşayan diğer insanlara niçin mesajlar yada elçiler göndermedi? (Cengiz Kağan)
  50. Fakirlik, elini cebine attığında boş olması değil, elini çıkardığında tutacak birinin olmamasıdır.” (Gabriel Garcia Marquez/ Kolombiya- 6 Mart 1927- 17 Nisan 2014)
  51. Eskiden Derdim ki; İnsanın Başına Gelebilecek En Kötü Şey, Bir Gün Yapayalnız Kalmasıdır.! Sonra Öğrendim ki; İnsanın Başına Gelebilecek En Kötü Şey, Kendini Yapayalnız Hissetmesine Neden Olan insanlarla Yaşamasıdır.. (Goethe)
  52. CEMAAT ve TARİKATLAR, HAÇLILARIN Anadolu’da Kurdukları İleri Karakollarıdır (Mareşal Fevzi ÇAKMAK)
  53. Fakirin gayri meşru çocuğu olursa piç, zenginin olursa yasak aşkın meyvesi olur. Fakir, kız peşinde koşarsa sapık, zengin koşarsa playboy olur. Fakir toplanırsa çete, zengin toplanırsa toplantı olur. Fakir çalarsa hırsızlık, zengin çalarsa yolsuzluk olur. Kavramların bile cepteki paraya göre değiştiği bir dünyada adalet arıyoruz. (Can Yücel)
  54. Kim bilir, belki de hep güzel baktığımız için, insanların gerçek yüzünü göremiyoruz. (Bob Marley)
  55. ” İntikam yolculuğuna çıkmadan önce 2 mezar kazın. Biri düşmanınız için, diğeri kendiniz için…”  (Konfüçyüs)
  56. Eski talebelerinden biri, Sokrates’e sorar:

— “Sizden ders almak için gelen herkese, niye şuradaki göle bakıp, ne gördüklerini soruyorsunuz.? Bu işin öğrencilikle ne ilgisi var.?”

Sokrates, eski talebesinin kulağına eğilir ve;

— “O bir sınav…”

— “Havuzda yüzen balıkları gördüğünü söyleyenleri yanıma alırım.

Havuzda kendi yansımasını gördüğünü, bundan başka bir şey görmediğini söyleyenler ise, kendine âşık insanlardır. Benim onlara verebileceğim bir ders olamaz… Çünkü kendini beğenen biri, ilerlemeye ihtiyaç duyamaz..!”

  1. Sevgili gençler; eş seçmek kitap seçmeye benzer. İyi tasarlanmış cilt ve kapak ilginizi çekebilir. Fakat içeriği sağlam olmadıkça sonunu getirmek zordur. (Vedat Türkali)
  2. Sabah sol gözümde bir ağrı ve biraz kanla uyandım…Öğleden sonra soluğu doktorda aldım… Dünya tatlısı bir doktor… İlk bakışta çözdü derdimi; “Direnç kaybına bağlı iltihaplanma…” “Problem gözünde değil aslında” dedi doktorum; “Baktığın yerde… Hep karanlığa bakmaktan feri sönmüş gözlerinin… Yılgın düşmüşsün… Yorgunluk mikrobu, seni gözünden vurmuş” …Bu teşhisin ardından öyle bir reçete yazdı ki dostlar başına: “-Pozitif düşüneceksin… Hayata sımsıkı sarılacaksın… İşinden kafanı kaldırıp sevdiklerinle vakit geçireceksin… Sev ki, hücrelerin yenilensin… Sana enerji vermeyecek hiç kimseyle de birlikte olma…” (WILLIAM SHAKESPEARE
  3. “Eğer bir ülkede GAZETECİ, YAZAR, SENDİKACI, BİLİM ADAMI, SUBAY aşağılanıyorsa, o ülkede doğru gitmeyen bir şeyler var demektir.” (Bülent Ecevit)
  4. “Batı, dünyayı fikirlerindeki, dinlerindeki veya değerlerindeki mükemmellikle değil, organize şiddeti uygulamadaki mükemmellikle ele geçirdi. Batılılar genelde bu gerçeği unutur. Ama doğulular asla.” (Samuel P. Huntigton)
  5. İçinde yaşadığımız beden bizim bahçemizdir, irademiz de onun bahçıvanı.  (William Shakespear)
  6. “Araplaştırılan uygarlıklar kaybolmaya mahkumdurlar.” (Nursultan Nazarbayev)
  7. Gücün haklı çıktığı yerde, adalet bekleme. Güce tapan insanların olduğu yerde huzur bekleme.  (Platon)
  8. Karanlıkta yürüdüklerinin farkında olmayanlar hiçbir zaman ışığı aramayacaklardır.”  (Bruce Lee)
  9. Köpekler yediği yemeğe bakar. Sahibinin çalarak getirmesi köpeğin umurunda değildir ve sahibini korumaya devam eder. (Çin Atasözü)
  10. Demiri demir ile dövdüler. Biri sıcak biri soğuktu. İnsanı insanla kırdılar. Biri aç biri toktu.  (Pir Sultan Abdal)
  11. ‘Aslında insanlar bizi hayal kırıklığına uğratmıyor. Biz sürekli yanlış insanlar üzerine hayal kuruyoruz.” (Montaigne)
  12. “Tarımı ihmal eden ülke, intihar ediyor demektir. Gelişmiş bir ülkenin semalarında ne kadar çok uçağın uçtuğu değil, ne kadar çok arının uçtuğu önemlidir… Eğer arılar ölürse sonraki yıllarda insanlar da ölür.” (Albert Einstein)
  13. “Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar, Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar.”. (Uğur Mumcu /1993)
  14. Ey Türk genci, erkeksen bir KÜL TEGIN, kızsan bir UMAY olmaya çalış. Ve GAZİ’nin “Memleketi idare edenler gaflet ve hıyanet içinde olsalar bile yine vazifen Türklüğü kurtarmaktır” diyen büyük vasiyetini unutma!” (Nihal Atsız)

***

70 ÖZLÜ SÖZ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!