- Kalabalığa karışmak için hiçbir özellik gerekmez. Ama yalnız ve dik durmak için gerçekten çok şey gerekir. (Bukowski)
- Bir kadına doğru ayakkabıları verirseniz dünyayı bile fethedebilir. (Marilyn Monroe)
- “Hayat, yeni doğmuş bir çocuk ile hayata veda etmeye hazır bir insan arasındaki kasırgalı okyanustur.” [Ferdinand Cheval (1836-1924), Fransız postacı. İdeal Saray (Le Palais İdéal)’ın tahsil görmemis mimarı.. Hayali Camiye girerken kapısındaki yazı.) , Kargadan Başka Kuş Tanımam, Ayhan Sicimoğlu, Hürriyet Kitap 2. Baskı]
- – ‘Önce doğruyu bilmek gerekir, doğru bilinirse yanlış da bilinir. Önce yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz.’ (Farabi)
- ‘Erdemlerin en büyüğü bilimdir.’ (Farabi)
- ‘İyi bir insan öldüğünde ona ağlamayın. Asıl onu kaybeden topluma ağlayın.’ (Farabi)
- ‘Yalancı bilge, kalp akçe gibidir.’ (Farabi)
- Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun.’ (Farabi)
- ‘Hiçbir şey kendiliğinden yok olmaz, böyle olsaydı var olmazdı.’ (Farabi)
- Sevginin kurduğu devleti adalet devam ettirir.’ (Farabi)
- ‘İnsan, bazen bir tesadüfle güzel işler yapar. Bazen de bu güzel işleri isteyerek değil, herhangi bir baskı altında yapmış olur. Böyle yapıIan işler, mutluluk getirmez.’ (Farabi)
- ‘Uzun konuşanı kısa dinlemek gerekir.’ (Farabi)
- ‘Yalancı bilge, kalp akçe gibidir.’ (Farabi)
- ‘Düşünmek ruhun kendi kendisiyle konuşmasıdır.’ (Farabi)
- ‘Hiçbir şey kendi kendinin nedeni olamaz, çünkü nedenin kendisi oluşandan öncedir.'” (Farabi)
- “Bir ülkenin yönetimini ele alsaydım, yapacağım ilk iş, hiç kuşkusuz dilini gözden geçirmek olurdu. Çünkü dil kusurluysa sözcükler düşünceyi iyi ifade edemez. Düşünce iyi ifade edilemezse görevler ve hizmetler gereği gibi yapılamaz. Görev ve hizmetin gerektiği şekilde yapılamadığı yerlerde âdet, kural ve kültür bozulur. Âdet, kural ve kültür bozulursa adalet yanlış yollara sapar. Adalet yoldan çıkarsa şaşkınlık içine düşen halk ne yapacağını, işin nereye varacağını bilemez. İşte bunun içindir ki hiçbir şey dil kadar önemli değildir.” (Konfüçyüs)
- Yazar ya da sanatçı tassrıları bitince ölür. Gördüm ki düşlerimiz soyut kaldığı zaman adım adım eriyip, yaşlanıyoruz. Oysa yaratıcı faaliyet sürdükçe, kimi zaman cahil cehaletiyle de olsa, kendimizi serüvene attıkça güçlü kalıyoruz. (Enver aysever bir gün gazetesi 23/29 Nisan 2017/ SONUN ENVER GİBİ OLUR başlıklı yazısından, 30 Nisan Pazar 2017)
- “Aklınızda olanları hayata geçirecek kadar yüreğiniz yoksa, ömrünüz cesaretli insanların dedikodularını yapmakla geçer.” (Sokrates)
- “Yükselen bayrak bir daha inmez.” (Resulzade, 1918/ Mehmed Emin Resulzade, Eski Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Millî Şûrası Başkanı)
- Dünyaya bir daha gelirsem, Ne kadar tank, tüfek, silah varsa Hepsini eritip; saz, cümbüş ve zurna yapacağım. (Aram Tigran)
- BU YUVADA HÜRRİVETİN BEDELİ VE TÜRK OLMANIN DİYETİ ÖDENMİŞ KIBRIS’IN İKİNCİ BİR GİRİT OLMASI ÖNLENMİŞTİR. MEGALI İDEA SEVDALILARI UTANSIN!
SEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN
RAUF. R. DENKTAŞ (Kıbrıs’ta bir tabela/ Büyük harflerle kırmızı zemin üzerine yazılmıştır.)
- Bir kadın, bir koca buluncaya kadar geleceği konusunda endişelidir…Bir erkek ise ancak bir kadınla evlendikten sonra geleceği konusunda endişelenmeye başlar.(Bernard Shaw)
- CEMAAT VE TARİKATLAR, HAÇLILARIN ANADOLU’DA KURDUKLARI İLERİ KARAKOLLARDIR. (Maraşal Fevzi Çakmak)
- Ayaktakımı gibi ortaya çöküp oturan, geviş getirir gibi aynı sözleri yenileyip duran değil; durup dinlemek bilmeyen özgürlük savaşçısı yeni bir 1968 gençliği gerekiyor bu ülkeye. (MEHMET ÜNAL TAŞPINAR)
- Sevmek için yürek,… sürdürmek için emek gerek./ sevgi ne boğazda , ne de mum ışığında yemek yemek./ ne de pahalı bir pırlanta demek//sevgi bir lokmada iki mutlu insan demek. (NAZIM HIKMET)
- “Ne yöne gidersen git doğu, batı, kuzey ya da güney çıktığın her yolculuğu içine doğru bir seyahat olarak düşün kendi içine yolculuk eden kişi, sonunda arzı dolaşır.” (TEBRİZİ, Tebrizi’nin aşk-ı âlem kitabındaki kırk kuralda söylediğinden)
- “Dünyada vatandaşıyla sığınmacıyı aynı seviyede tutan hiçbir devlet yoktur!
Bu ülke için vergi ödemeyen, bu vatan için askerlik yapmamış, bu bayrak için kan dökmemiş birisi elbette bu ülkenin vatandaşı ile denk değildir.” (Cihat Yaycı/ (29 Nisan 1966) Türk asker, akademisyen ve yazar. Mavi Vatan’ın geliştiricisi olarak tanındı. Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezinin kurucusudur. Geliştirdiği “FETÖMETRE” adlı ölçme-değerlendirme metodu ile TSK’daki tasfiyelere katkısı ile tanınırlığı arttı.)
- Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olurlar. Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz. (Charles Darwin)
- Resulullah (SAV) Efendimiz şöyle buyurmuştur; “Bir koyun sürüsüne salıverilmiş iki aç kurdun yaptığı zarar, mala ve mevkiye düşkün bir adamın dinine verdiği zarardan daha büyük değildir.” (Tirmizî, “Zühd”,43)
- “Türkleri savaşarak, asker ve silah kullanarak asla yenemezsiniz. Türklerin sadece din adamlarını ele geçirip, onları kullanın! Onlar zaten devleti yıkarlar.” (Winston Churchill)