Kaygan Zemin
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. 40 ÖZLÜ SÖZ

40 ÖZLÜ SÖZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

  1. İnsan her yerde aynı insandır. Bir insanın yaratılışında asalet yoksa kâinatın tacını giyse yine de çıplak kalır. ” (Montaigne)
  2. Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olurlar. Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz. (Charles Darwin)
  3. Bir fert ne kadar yüksek ve kahraman olursa olsun, “millete iyilik yaptım” diyemez, ancak “hizmet ettim” diyebilir! (Yörük Ali Efe, 1985-23.09.1951)
  4. “…Kirli eller ruhuma dokunmasın diye dikenli tellerle çevirdim yüreğimi…” (Halil Cibran)
  5. Can Yücel’e sormuşlar;

“Neden hep baba sevgisiyle ilgili şiir yazıyorsunuz?”

Can Yücel cevaplamış:

Anne sevgisini anlatacak kadar şair olamadım.

  1. Bir insanın en ağır yükü gerçeklestiremediği potansiyelidir. (Charles M. Schulz/ Charles Monroe ” Sparky ” Schulz ( / ʃ ʊ l t s / ; 26 Kasım 1922 – 12 Şubat 2000) [2] Amerikalı bir karikatürist)
  2. En iyi dostlar herkes gibi düşünmeyenlerdir. İşte bu yüzden, okçuluk merakını seninle paylaşacak yoldaşlar ararken sezgilerine güven ve başkalarının yorumlarına kulak asma. İnsanlar başkalarını yargılarken bunu hep kendi sınırları üzerinden yaparlar üstelik üçüncü kişilerin görüşleri sıklıkla önyargılar ve korkularla doludur.” (s. 34) (Paulo Coelho, Çev. Emrah İmre, Okçu’nun Yolu, İstanbul, 2021. /Sinan yeğenim Milliyet gazetesi “Okçunun Yolu”)
  3. “Dostlarının illa herkesin bakıp etkilendiği ve ‘Daha iyisi yok’ dediği insanlar olması şart değil. Tam tersi: Hata yapmaktan korkmayan ve hata yapabilen insanlar olmalıdır. Yaptıkları işler tam da bu yüzden her zaman takdir görmeyebilir. Ancak dünyayı asıl değiştirenler böyle insanlardır, nice hatanın ardından doğru şeyler yapar ve çevreleri için büyük fark yaratırlar.” (s. 32) (Paulo Coelho, Çev. Emrah İmre, Okçu’nun Yolu, İstanbul, 2021. /Sinan yeğenim Milliyet gazetesi “Okçunun Yolu”)
  4. “Usta bir şey öğreten değil, öğrenciye zihninde zaten bulunan bilgiyi keşfetmesi için ilham veren kişidir.” sözleri ile cevap verir. (s. 25) ” (Paulo Coelho, Çev. Emrah İmre, Okçu’nun Yolu, İstanbul, 2021. /Sinan yeğenim Milliyet gazetesi “Okçunun Yolu”)
  5. “Doğru ve isabetli bir atışın insanın içi huzurluyken yapılan bir atıştan tamamen farklı olduğunu da öğrenin.” der. (s. 24) ” (Paulo Coelho, Çev. Emrah İmre, Okçu’nun Yolu, İstanbul, 2021. /Sinan yeğenim Milliyet gazetesi “Okçunun Yolu”)
  6. Sanırsınki Sevenim Çok, Arkadaşım Çok, Dostum Çok… Sonra Kötü Bir Şey Olur Dönüp Bir Bakarsın ki.. Arkanda Gölgenden Başka kimse Yok…! (Neşet Ertaş)
  7. Bence DÜNYANIN EN GÜZEL DUYGUSU insanın hedefine ulaşmak için yapılacak çabadır. Hedefe ulaşırken verilecek çaba insana en büyük hazzı verecektir. (Mehmet Ünal Taşpınar)
  8. “Ülkeler at üstünde fethedilir lakin at üze- rinden idare edilemez.” (Kubilay Han)
  9. “Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar.” (Che Guevara)
  10. SAKIP AĞA’NIN ÖĞÜTLERİ

1) Sağlıklı olun. Çok önemlidir

2) Manevi güce mutlak inanın

3) Birlik konusuna önem verin

4) Bilgili olun, lisan öğrenin

5) Ön hedefinizi belirleyin

6) İşinize sahip çıkın

7) işi bilenle işbirliği yapın

8) Çalıştırdıklarınıza güven verin

9) İşi tek kişiye bağlamayın

10) Tasarruf yatırım demektir

***

  1. VEHBİ KOÇ’UN ÖĞÜTLERİ

1) Ailenizi sevip sayın

2) Çok çalışın

3) İyi okuyun

4) Ciddi ve bilgili olun

5) Herşeyle zamanında ilgilenin

6) Mesleğinize sevgiyle sarılın

7) Hesabınızı iyi bilin

8) Dostlarınızı iyi seçin

9) Zamanında evlenin

10) Sağlığınıza dikkat edin

***

  1. “Ben bir doktorum, bu yüzden ölümden korkmuyorum ve ölüm sadece bir an uzaktır, ölümden öte yol yoktur ve ben zorla kara çarşaf altında utanç içinde yaşamaktansa ölüme kollarımı açarım. Yarım yüzyılı aşkın bir süredir erkeklerle kadınlar arasındaki eşitlik uğruna savaştığım için pişmanlık duymamı bekleyenlere boyun eğmeyeceğim. Şimdi hiç kimsenin önünde diz çökmeyeceğim, boyun eğmeyeceğim! Ben kara çarşaf giyecek ve tarihte geri adım atacak değilim.” (8 mayıs 1980’de İran’da idam edilen Dr Ferruhru PARSA’nın son mektubu…)
  2. “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” (Atertürk)
  3. Hepimiz, birlikte en çok zaman geçirdiğimiz

beş kişinin ortalamasıyız… (Jim ROHN / Esas ismi Jim Rohn olan Emanuel James Rohn, Amerikalı yazar, motivasyon konuşmacısı ve girişimci.)

  1. Namuslu bir hikayen varsa seni kimse satın alamaz. (Bulent Ecevit)
  2. Senin için ağlayamayan bir şey için asla ağlama” (efsane yönetmen De Sica)
  3. Birini yenmek çok kolaydır, asıl zor olan birini kazanmaktır. (EDITH WHARTON)
  4. Sevgi, birisi gelip anlam katıncaya dek, bir sözcükten ibarettir.” (Paulo Coelho)
  5. Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla. (Mevlana)
  6. Türkiye’yi zayıflatmak, bölmek, parçalamak isteyenler unutmasın ki;Türkiye’nin dışında Türki devletlerde yaşayan milyonlarca insan var ki,Türkiye için canından bile geçmeye hazırdır. Çünkü Türkiye bizim için vatanımız kadar vatandır. (Ganiye Paşayeva/ Azerbeycan parlementosu milletvekill)
  7. “Türk olmak zordur, çünkü dünya ile savaşırsın. Türk olmamak daha zordur, çünkü Türk ile savaşırsın.” (Fatih Sultan Mehmet Han Hz.)
  8. “Tek hurmayla beslenen peygamber” ve “yamalı cübbe giyen Ömer” hikayeleriyle halkı kandırıp, kendileri için saray ve villalar inşa ettiler.” (Ali Şeriati/ MOLLALAR İktidarı ele geçirmeden bir kaç yıl önce İranlı alimin sözü…)
  9. Dünyada ülkesini savaşta zafere kavuşturan birçok komutan var. Milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok önder de var. Ama yokluk, yoksulluk içinde ikisini birden başarmış bir kişi var: Atatürk.” (Turgut Özakman)
  10. Karanlık karanlığı defedemez; bunu sadece ışık yapabilir. Nefret nefreti defedemez; bunu sadece sevgi yapabilir. (Martin Luther King)
  11. Demir tava gelir, kömür biter

Akıl başa gelir ömür biter. (Eskilerin güzel sözü:)

  1. Akıllı insan düşündüğü herşeyi söylemez; Ama her söylediğini düşünür. (Aristoteles)
  2. İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin. (Pablo Neruda)
  3. ÇOK DEĞIL, YÜZ YILA KALMADAN; BAZI KIŞILER, BAZI CEMATLERLE BIR ARAYA GELEREK BIZLERIN DIN DÜŞMANI OLDUĞUNU ÖNE SÜRECEK VE SIZLERIN OYUNU ALARAK BAŞA GEÇECEK AMA SIRA DEVLETI BÖLÜŞMEYE GELDIĞINDE BIRBIRINE DÜŞECEKLERDIR. (MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 17 ARALIK 1927 ANKARA)
  4. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. (Mustafa Kemal Atatürk)
  5. “Alt tarafı bir çiçek koklayıp, bir hayvan sahiplenip, birkaç insan tanıyıp, sevip gidecektik bu dünyadan. Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz.” (Nazım Hikmet)

35.Size Mick Jagger’la tanışmanız veya Jean Shrimpmton’la frog dansı yapmanız ya da Mary Quant veya John Michael’in İspanyol paça pantolonu için ölçünüzü alması konusunda söz veremeyiz.  Size ancak yol gösterebilir ve bunların neyin temsilcisi olduklarını söyleyebiliriz (Karl Dallas)

  1. “Babilerin meşhur kadını Kurretül’ayn’ın idam edilmeden önce Farsça söylediği cümle geçiyordu:

-Ayaklarımı yerden kaldırın ki, yüksekten dünyayı daha iyi göreyim.” (Türkün ateşle imtihanı, Halide Edip Adıvar, Cumhuriyet Kitap)

  1. Fakat, dünya, eğer savaş zaferle bitmezse, hiçbir fedakârlığı dikkate almaz. (Halide Edip Adıvar)
  2. “Beşerin böyle delelaletleri var… Putunu kendi yapar kendi tapar” (T.Fikret)
  3. Sana iki kelimelik, sonunu bilmediğim bir hikâye anlatayım mı?

Seni seviyorum… (Ingrid Bergman, KAZABLANKA)

  1. Düşünmek zor bir sanattır. Bu sebeple çoğunluk sürüyü takip eder.” (Carl Gustav Jung)
40 ÖZLÜ SÖZ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!