Kaygan Zemin
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. 41 ÖZLÜ SÖZ

41 ÖZLÜ SÖZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. “Her yaşamın kaçınılmaz bir sonu varsa kendi yaşamımızı aşk ve umut renklerimizle
renklendirmeliyiz.
Ben resmi seçtim. Çünkü o benim için besin kadar elzemdi. Resim benim için başka bir dünyaya açılabildigimbir pencere gibiydi.”
(Marc Chagall)
2. İnsanların öldüğünü gördüm. Sevenlerin ayrıldığını. Hergün tekrar eden zulümü ve açlığı. Bütün bunlar bana gösterdi ki, hayatta hiçbir şey acı çeken bir insana duyacağımız empatiden önemli değildir. Hiçbir şey! Ne kariyer, ne servet, ne zeka, ne mevki. Soylu bir hayat yaşayacaksak, başkalarının acılarına kayıtsız kalamayız. (Audrey Hepburn)
3. “Bir ülkenin geleceği ve ilerlemesi sağlam kalelerle, güzel binalara ve milli gelirine değil, o insanların ahlâki değerlerine bağlıdır.”  (Martin Luther King)
4. Asil azmaz, bal kokmaz; kokarsa yağ kokar.” (Atasözü)
5. Otu çek, köküne bak. (Atasözü)
6. “Satranç oynayacak zekâya sahip insana cennetten arsa satamazsın.” (Che Guevera)
7. “Birgün atomun enerjisini serbest bırakacağız, gezegenler arası yolculuklar gerçekleştireceğiz, ömrü uzatıp, tüberküloz ve kanseri tedavi edeceğiz ama en düşük seviyeli insanlar tarafından yönetilmiş olmanın sırrını asla çözemeyeceğiz.! ” (Jean Rostand)
8. Kapitalizm bisikleti sevmez. Çünkü bisiklet sürmek ekonomi için kötüdür. Bisiklet süren insan otomobil almaz, akaryakıt almaz, kasko yaptırmaz, motorlu taşıt vergisi ödemez, arabayı servise götürmez, yedek parça satın almaz ve işin en iyi tarafı sağlıklı olur. Sağlıklı insan doktora gitmez, ilaç almaz… (Morgan FREEMAN.)
9. Yaşamın bana verdiği iki ders; çevreni gittikçe daralt, gereksiz kalabalıkların seni üzmesine izin verme. “ (Franz Kafka)
10. “Öyle bir zaman gelecek ki, bazı ülkelerde bazı yoneticiler halklarını kendi istediği şekil ve inançlara eviremeyeceklerini anlayıp, dışarıdan kendilerine uyan başka toplumları getirip onlara vatandaşlık verecekler…” (George Orwell -1984 kitabindan)
11. Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer ilgisizdir.” (Sakallı Celal/ Celal Yalınız)
12. Türkiye, doğuya yol alan bir geminin güvertesinde batıya koşan insanların ülkesidir” (Sakallı Celal/ Celal Yalınız)
13. De ki: Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Ancak akıl sahipleri bunun farkındadır.” (Zümer Suresi, 9. Ayet. )
14. “Şerri öğrendim ancak şer işlemek için değil belki sakınmak için. (Kimliği açıklanmayan ulemadan bir zata  yazdırılan eser. Böylece 1739 yılının ilk aylarında Kevâkib-i Seb’a yani Yedi Gezegen adlı risale ortaya çıkar.)
15. İnsan yığınları büyük hırsıza kızmaz. Özlemi odur. Yalancıya kızmaz. Kendisi de yalancıdır da ondan. İnsan yığınları yoksula kızıp, aptallığından der. Yığın , toplum değildir. Yığın, otoriteye itaat ederek hareket eder. Kitlenize bakın, vanlarsınız. Yığın mı?Toplum mu? N. MACHIAVELLI)
16. Aslında çoğu insan hayattan çok şey beklemez. Yaşadığını hissedebilmesi için, insanın sevildiğini bilmesi yeter.  (Eugene C. Kennedy)
17. “Yeryüzünde bütün yaratıklar arasında şeytanla hemen uyuşan, anlaşan yaratık insan idi. Bu uyuşma sonunda, yüzyıllar, bin yıllar boyunca kötülük ekti, kötülük biçti ve kötüye zafer kazandırdı. Evet, kötülük yapma ve yayma konusunda insanla yarışabilecek yoktu…” (Cengiz Aytmatov)
18. Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. Aman sakın kendini diye tembihler.
Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği: Bırak kendini, ko gitsin; akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!
Sabretmek, öylece durup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. Sabır nedir? Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir. Allah aşıkları sabrı gülbeşeker gibi tatlı tatlı emer, hazmeder. Ve bilirler ki, gökteki ayın hilalden dolunaya varması için zaman gerekir. (ŞEMS-İ TEBRİZİ)
19. “Şimdi Türkler bir devlet kurdu. Adeta Timur gibi zalim bir asker olan Mustafa Kemal, Türkleri yeniden diriltti. Ancak kutsal amaçlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki, Türkler ne olduğunu bilmedikleri bir dine inanıyorlar. İşte Türkleri bu din ile yani İslam ile yıkacağız. Koltuklarının altına Kur’an isimli kitabı vereceğiz, okuyacaklar ancak ne dediğini hiç anlamayacaklar. Bilinçli ya da bilinçsiz olarak tüm hocaların, imamların, şeyhlerin amaçlarımıza hizmet etmesi gerekiyor. İngiliz istihbaratının birinci vazifesi budur!” (David Lloyd George/Lordlar Kamarası, 1923)
20. KİLİSEYE PARATONER TAKILDIĞINDA, DİN VE BİLİM TARTIŞMASI BİTMİŞTİR” (Nikola Tesla)
21. “30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum… Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır. (Atatürk)
22. “Neyimiz varsa, eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın pençesinden, vicdanımızı ve düşüncemizi Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini her şeyi 30 Ağustos zaferine borçluyuz.” (Falih Rıfkı Atay)
23. Bir CEO’ya gösterdiğim saygı ile kapıcıya gösterdiğim saygı aynıdır. Ailem beni ikisinin arasında bir fark olmadığını öğreterek büyüttü. (Tom Hardy/Hollywood yıldızı)
24. Dilin kiymetini “Arif” olandan,
Gözün kiymetini “âmâ “olandan,
Sözün kıymetini ”lâl” olandan ,
Sesin kiymetini “sağır”olandan
Ekmeğin kıymetini ”aç” olandan ,
Aşkın kıymetini ”hiç” olandan öğren … (Şems-i Tebrizi)
25. Vücudun senden izin almaksızın yaşlanır. Ruhun ise sen izin vermedikçe yaşlanmaz. (Kızılderili atasözü)
26. Seni Cennet vaadiyle kandırıp fakirliğe mahkum edenlerin hayatlarına bir bak; bu dünyada Cenneti yaşadıklarını göreceksin. (Charles Darwin)
27. “Soyluluk, insanın nerden geldiğine değil; insanın nereye doğru gittiğine bağlıdır.” İonna KUÇURADİ/ felsefe profesörü)
28. “Seçilmiş yalnızlık olgunlaştırır… İçine düşülmüş yalnızlık çürütür..” (İbrahim Tenekeci)
29. Yapabilen istemiyor,/ İsteyen yapamıyor, / Bilen yapmıyor,/ Yapan bilmiyor, / Ve Dünya böyle kötüye gidiyor. (İtalya’nın Ascoli Piceno kasabasında 1529 yılında yazılmış yazıt)
30. Hayatta iki tür sıkıntı vardır: geçim sıkıntısı ve can sıkıntısı. İlacı ise kendini meşgul etmen, ilkinde bedenen, ikincisinde ruhen. / Dücane Cündioğlu
31. Yarın ölecekmiş gibi sevmeyi bilmiyorsan, hiç sevmemişsin demektir. / Dücane Cündioğlu
32. Değişmez yasadır, sloganlar ve klişeler güçlendikçe zeka geriler, değerler aşınır. / Dücane Cündioğlu
33. Yürümeye devam et, yol insanı terbiye eder. / Dücane Cündioğlu”
34. “Sultanlardan uzak dur ey talib, abdal uzak durur, aptal duramaz, bu nedenle kullanılan ilki değil, hep ikincisi olur. / Dücane Cündioğlu”
35. “Aklı elde edememiş, aklın sınırlarını teftişe çıkmamış kimsenin, aklı terk edip kalbin peşine düşmesi, sanıldığı kadar kolay değildir, kolay ne kelime, mümkün bile değildir. / Dücane Cündioğlu”
36. “Yolun başındayken suçlu olan hep başkalarıdır, ortasındayken sadece sen, sonunda bir de bakarsın ki suçlu olan ne sensindir, ne başkaları! / Dücane Cündioğlu
37. Düşünme sahicilik kazandığında, ilk iş olarak, var olandan şikayet etmeyi bırakır. / Dücane Cündioğlu”
38. Tarafsızlık bir düş, dürüstlük ise bir görevdir. Belki tarafsız olamayız ama entelektüel açıdan pekala dürüst olabiliriz. / Dücane Cündioğlu”
39. Sığıra sözünü, köre yüzünü süsleme, yorulursun. (Atasözü)
40. Bazı kimseler savaş zamanında yapılan işlerin bir çoğunu bana ve başkalarına mal ederler. Bu yanlıştır. Bir kişinin, beş kişinin böyle büyük davalarda ne ehemmiyeti olur ki? Gönlünde vatan muhabbeti taşıyan her vatansever o günlerde bizim gibi düşünmüş, bizim gibi duymuş, ondan sonra da bizimle beraber olmuştur. Millî mukavemette aslan payını kendine ayırmakta hata vardır. Bir elin sesi olur mu ki? (Yörük Ali Efe)
41. Ne kalem yazabildi halimizi/ Ne de cümleler anladı bizi/ Ünlem şaşkın,virgül eğri/ Bir noktaya gizledik dertlerimizi… (Cemal Süreya)

41 ÖZLÜ SÖZ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!