Kaygan Zemin
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. AMERİKA’NIN SİHAMIZI DÜŞÜRMESİ VE ER MUSA OLAYI…

AMERİKA’NIN SİHAMIZI DÜŞÜRMESİ VE ER MUSA OLAYI…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

ABD, İncirlikten kalkan bir F-16 uçağı ile Suriye’de bir Sihamızı düşürüyor. Olay bununla da bitmiyor. Türkiye olayı gizliyor. Bunun üzerine Amerika açıklama yapıyor ve “bir Türk SİHA’sını düşürdük” diyor.

Bunun anlamı şudur “adamlar bizi resmen aşağılıyor!….

Bu olay bana Atatürk zamanında yaşanmış Balıkesirli ER MUSA olayını anımsattı (isteyen “balıkesirli er musa” yazıp tıklarsa olayı Google’dan ayrıntılı olarak öğrenir):

Kıyıyı korumakla görevli Er Musa, bir kayıkla Kuşadası’na doğru gelen 3 İngiliz subayına, “dur” ihtarında bulundu. Kayıktakiler buna karşın yaklaşmaya devam edince ateş etti ve bir İngiliz subayı öldü, diğerleri kaçtı.

Kayıktakiler Sisam adasında demirli bir İngiliz savaş gemisinde görevli imiş. İngiliz savaş gemisi hemen Kuşadası açıklarına gelerek Er Musa’nın cezalandırılmasını istedi.

“Er Musa görevini yapmıştır” denilerek talepleri ret edildi.

Ertesi gün 7 İngiliz Savaş gemisi Kuşadası’na doğru hareket etti. Gelişmeleri izleyen Atatürk, emrini verdi: “görevini yapan er Musa cezalandırılmayacak, gerekirse Musa için İngilizlerle savaşılacaktır…”

Ardından Ege Bölgesi’nde kısmi seferberlik ilan etti ve kendisi de bölgeye hareket etti.

Bunun üzerine İngilizler çark etti ve sadece öldürülen subayın cesedini alıp gittiler

Olay 1934’de oldu. İngiltere o zamanın süper devleti idi ve adı da Büyük Britanya İmparatorluğu’ydu. Türkiye ise birilerine göre henüz “ÇÖMEZ” devletti!..

Aslında bu olay ilk değil. PKK’ya sürekli yardım ettiği bilinen Amerika, terörü sonlandırmaya çalışan Orgeneral Eşref Bitlis’i, uçağını düşürerek şehit etmiş, Muavenet gemimizi kasten batırmış, Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirerek tutuklamış ve daha bir çok aşağılayıcı eylemde bulunmuştur. Buna karşılık ne generaller ne de politikacılar bunlara Atatürk Türkiye’sine yakışır ne bir tepki gösterebilmiş ne de bir yanıt verebilmişlerdir. Hatta, gazetecilerin “Nota verecek misiniz” sorusuna, “ne notası, müzik notası mı?” yanıtı verilmiştir!..

Amiral Türker Ertürk de Natocu bir asker gibi öneride bulunmaktadır. Olayı Nato’ya götürseniz ne olur, götürmeseniz ne olur. Nato’dan bugüne kadar Amerika’nın istemediği bir karar çıkmış mı?..

 

AMERİKA’NIN SİHAMIZI DÜŞÜRMESİ VE ER MUSA OLAYI…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!