İhtiyarlamak garip bir şeydir o kadar garip ki bir gün olup başkaları gibi bizim de ihtiyarlayacağımıza inanmakta güçlük çekeriz. (André Maurois) [André Maurois (asıl adı:Émile Salomon Wilhelm Herzog) (d. 26 Temmuz 1885, Elbeuf, Fransa – ö. 9 Ekim 1967, Neuilly-sur-Seine), Fransız roman, hikâye, deneme, biyografi, tarih yazarıdır.”]
***
“İnsanın yapacak işi olduğu sürece ömrü uzar.” Bence ihtiyarlık, insanın yapacak işinin olmaması ile başlar (Mimar Sinan Genim)
***
Bilmediğinin farkında olmayan ama bir süreliğine de olsa yönetim erkini ele geçiren insanlardan ülkemiz gerçekte çok şey çekmiş, ilerici görülen hareketler, gerçekte bazı konularda geriye doğru gitmemize yol açmıştır.” (Sinan Genim)
***
Gılgamış destanı’nın 2. tabletinde bir konuşma geçer. Ayağa kalkarak yaşlılar kurulunun üyeleri bildirdiler görüşlerini: “Gençsin sen Gılgamış ve yüreğinin sesine kapılıyorsun; bilmiyorsun ne dediğini.” (Sinan Genim, Milliyet gazetesi)
***
Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. (Deyim)
***
‘Bir kız bana emmi dedi neyleyim’
(KARACAOĞLAN)
***
Cehennem kutsal kitapların bahsettiği gibi odunlu ateşli bir yer değildir, cehennem insan yüreğinde sevginin bittiği yerdir.
(Dostoyevski)
***
FİLOZOF:
GİORDANO BRUNO…
Defalarca kendi kendisine şu sözleri tekrarlıyordu:
”Dayan. Mert ol.
Cahillerin yargısı seni tehdit etse bile, fikrinden dönme.
Işığı karanlıktan ayıracak bir yüksek akıl mahkemesi vardır.
Kahramanlar bedenin değil ruhun ölümünden korkarlar.”
Bruno, yedi yıl süren baskı ve işkencelere rağmen, geri adım atmıyor, özür dilemiyor, “Geri alınacak hiçbir sözüm yok,” diyordu.
***
Bazı insanlar evinde huzur içinde tek başına oturmanın, atıştırmalık yemenin ve kendi işine bakmanın paha biçilmez olduğunu anlamıyor. (Tom Hardy)
***