Kaygan Zemin
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. HAMAS-İSRAİL SAVAŞI

HAMAS-İSRAİL SAVAŞI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

(E) Hv. Pilot Alb. Osman Başıbüyük ‘ün Hamas-İsrail savaşı hakkındaki değerlendirmesi.

 

İsrail – Filistin savaşını çok iyi incelemek gerekir. Çok derine inmeden sıcağı sıcağına yapılacak ön değerlendirmede şu hususları göz önüne almak gerekir:

 

  1. İsrail’i kuran Vatansız Para’dır. Dolayısıyla savaşın hedeflerinin Vatansız Para’nın planları açısından da değerlendirilmesi gerekir.

 

  1. Hamas’ı İsrail kurmuştur. Hamas’ın şimdiye kadar yaptığı herşey İsrail’e yaramıştır.
  2. İsrail’de ciddi bir yönetim sorunu vardır. Yahudi halkı arasındaki kutuplaşma, İsrail’in bekasını tehdit etmektedir. Mevcut durumda Yahudi halkını birleştirecek ciddi bir çatışmaya ihtiyaç vardı. Eğer engellenemezse ABD’de başkanlık yarışını Trump’ın kazanacağı gözüküyor. Trump, Filistin sorununda iki devletli çözümden yana.
  3. Bütün dünyada da iki devletli çözüme yönelik ciddi bir temayül vardı. Yani yakın gelecekte Filistin devletinin tanınması kuvvetle muhtemeldi.
  4. Siyonistler ve İsrail, iki devletli çözümü kesinlikle kabul etmez. İki devletli çözüm, “vaat edilmiş topraklar” inancına ölümcül bir darbedir.
  5. Filistin devletinin tanınmasını önlemek için birkaç bin İsraillinin ölmesi hiç önemli değildir. Kutsal bir dava için can verenler kısa yoldan cennete gidecektir.
  6. Hamas’ın baskın saldırısından İsrail istihbaratının haberi olmaması imkansızdır. İsrail, dünyanın bir çok ülkesine “Pegasus” istihbarat toplama programını satmaktadır. Bu program devletlerin kendi halklarını telefon dinlemesinden tüm sosyal medya yazışmalarına kadar herşeyi takip etmesini sağlamaktadır. Böyle bir teknolojik kabiliyete sahip olan İsrail’in bir de Hamas’ın içinde yüzlerce istihbarat elemanına sahipken baskın yemesini düşünmek saflıktan öte birşey olur.
  7. Hamas’ın sivil halkı hedef alan saldırıları başta ABD ve AB olmak üzere bütün dünyanın İsrail’i desteklemesine sebep olur. İsrail’in Filistin halkına yönelik Gazze Șeridi’ni ele geçirmek amacıyla yapacağı yok etme harekatı dünya kamuoyu tarafından görmezden gelinecektir. Sonuçta olan zavallı Filistin halkına olacak.
  8. Bu çatışma sonrasında iki devleti çözümün önü kesilirse her zaman olduğu gibi yine Hamas’ın İsrail’in hizmetinde olduğu inancı kesinleşmiş olur. Umarım bu sefer saf Müslümanlar uyanır, kendilerine kurulan tuzağı bir kez olsun görürler.

 

https://x.com/obasibuyuk90/status/1710795105152463033?t=p1Hgu0Vp2mUxUrK2rfcqAg&s=08

HAMAS-İSRAİL SAVAŞI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!