Mehmet Ünal Taşpınar
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. GÜNÜN EN GÜZEL SÖZLERİ (5)

GÜNÜN EN GÜZEL SÖZLERİ (5)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beni korkutan tek şey sevdiklerimi kaybetmek. Onun dışında hiçbir şey beni korkutmaz. (ANDREA CAMILLERI/İtalyan yazar)

Bir keresinde Sicilya’dan bir arkadaşım beni görmeye Roma’ya geldi. Bir yere gidiyordu. Sadece 2 saat kaldı. Karım şaşırdı; çünkü 2 saat içinde 5 dakika bile konuşmadık. Ama paylaştığımız o muhteşem sessizlik çok güzeldi.
(Andrea CAMILLERI/ İtalyan yazar/ Komiser Montalbano’nun yazarı)

Yüzün kiminle gülüyorsa yüreğin ona aittir (Charlie Chaplin)
[Sir Charles Spencer Chaplin (16 Nisan 1889; Londra, Birleşik Krallık – 25 Aralık 1977; Vaud, İsviçre); İngiliz sinema yönetmeni, oyuncu, yazar, film müziği bestecisi, kurgucu ve komedyen. Yarattığı “Şarlo” (İngilizce: Charlot, Tramp) karakteri ile özdeşleşmiştir.]

Demirci Mehmet efeye sormuşlar: “Bu kadar adamı dağda nasıl tutuyorsun?” diye. “Onlara o kadar suç işlettim ki istesemde düze inemezler.” demiş.

“Karınız yalancı olduğunuzu söylüyorsa, o zaman yalancısınız demektir.” (Morgan Freeman)

Kılavuzu karga olanın başı dertten kurtulmaz. (Türk Atasözlerimizden)

Akılsız başın cezasını ayaklar çeker. (Türk Atasözlerimizden)

Cahil olursa baş, ekmek olur taş.
(Türk Atasözlerimizden)

Girmesine izin verdiysen gidip gelmesine de asla ses çıkartma. (Kızılderili atasözü)

Aslında hiçbir şey  yasa dışı değildi, Çünkü artık yasa diye bir şey yoktu.  (George Orwell)

“Sevmek, bir insanı sevmekle başlar her şey.
Burada her şey bir insanı sevmekle bitiyor. (Alemdağ’da Var Bir Yılan/ Sait Faik Abasıyanık)

Her birimiz içimizde taşırız, hem cenneti hem Cehennemi. (Oscar Wilde)

Bültenimi yarın sabahta.
(Sait Faik Abasıyanık)

”Çok kıymetli bir şey bulursun. Sonra bulduğuna pişman olursun. Çünkü nereye koyacağını bilemezsin.”
(Vesikalı Yarim / 1968 -Türkan Şoray – İzzet Günay)

Dün ile bugün arasında bir kavga çıkarsa yarın kaybeder.(Churchill)

Keşke bir gece vakti gelsen.
Desen ki çok yoruldun,
uyu artık..

Ben burdayım.
(Nazım Hikmet)

GÜNÜN EN GÜZEL SÖZLERİ (5)
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!