Loading...
tr usd
USD
0%
Amerikan Doları
32,20 TRY
tr euro
EURO
-0.03%
Euro
35,00 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.06%
Euro Amerikan Doları
1,09 TRY
bist-100
BIST
0.9%
Bist 100
10.739,57 TRY
usd gau
Petrol
-0.38%
Brent Petrol
83,68 USD
gau
GR. ALTIN
0.76%
Gram Altın
2.519,81 TRY
tr btc
BTC
4.46%
Bitcoin
2.240.885,97 TRY
Kaygan Zemin

BAŞKA BİR 1915 ANLATIMI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Emekli milletvekili ve yazar Uluç Gürkan’ın, soykırım iddialarını tarihi ve hukuki gerçeklerin ışığında çürüten “Ermeni Sorununu Anlamak” başlıklı kitabı, İngilizce olarak yayınlandı. 1915 gerçeklerini Türkiye’nin gözünden dünyaya anlatan yabancı dilde pek az kitap vardır. O yüzden Gürkan’ın kitabı büyük bir açığı giderecek. Der ki Uluç Gürkan:

“1915 olaylarının soykırım olduğuna ilişkin ulusal veya uluslararası hiçbir mahkeme kararı yoktur. Aksine, soykırım iddialarını boşa çıkaran uluslararası bir yargı kararı vardır.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında İngilizler yüzü aşkın Osmanlı yetkilisini, ‘Ermenileri toplu olarak katlettikleri’ iddiasıyla tutuklamış ve Malta adasında adli soruşturmaya almıştır. Soruşturmayı İngiltere’nin en üst adli soruşturma kurumu olan Londra’daki İngiliz Kraliyet Başsavcılığı yürütmüştür. İngiliz Hükümeti’nin, Malta’daki tutuklu Türklerin cezalandırılması için her türlü çabayı göstermesine karşın, Kraliyet Başsavcılığı soruşturmayı “takipsizlikle” sonuçlandırmıştır. Savcı: ‘Bir İngiliz hukuk mahkemesince kabul edilebilir katliam kanıtı bulunamadığı’ gerekçesiyle ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ hükmetmiştir.

Malta yargılamasının Ermeni soykırımı iddialarını bütün boyutlarıyla boşa çıkaran hukuki ve tarihi sonuçları vardır. Ancak bize unutturulmuş olan bir sayfadır bu.”

Son söz: Artık intikam günlerine değil, barışa ve dostluğa ihtiyacımız var…”

(Melih Aşık, Milliyet gazetesi)

BAŞKA BİR 1915 ANLATIMI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!