Loading...
tr usd
USD
-0.03%
Amerikan Doları
32,23 TRY
tr euro
EURO
0.47%
Euro
34,84 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.32%
Euro Amerikan Doları
1,08 TRY
bist-100
BIST
0.2%
Bist 100
10.268,58 TRY
usd gau
Petrol
0.75%
Brent Petrol
84,21 USD
gau
GR. ALTIN
1.62%
Gram Altın
2.432,03 TRY
tr btc
BTC
1.97%
Bitcoin
2.019.595,44 TRY
Kaygan Zemin

ROMA İMPARATORLUĞU’NUN YIKILMASINA MÜLTECİ KRİZİ SEBEP OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

(…) Ancak mültecikerin (Gotlar) geldikleri topraklar Valens’in yönetimindeki Roma İmparatorluğu’na aitti. Bu nedenle Gotların önderi Fritigern, Roma İmparatorluğu tebaası olarak kabul edilmelerini istedi. Gotlar hiçbir sorun çıkarmayacak ve gerekli olduğunda Roma ordusuna yedek birlikler göndereceklerdi. Roma’nın bu anlaşmada çıkarları büyüktü. Gotların yerleşmek istedikleri toprakların işlenmesi gerekiyordu, ayrıca imparatorluğun her zaman daha fazla askere ihtiyacı vardı. Valens’ten bahsederken Marcellinus, “Kendi insanlarıyla bu yabancıların güçlerini birleştirirse kesinlikle yenilmez bir ordusu olabilirdi” diyor.”

“Kötü muamele görmüş Gotlarla Romalıların arasındaki güven Adrianopolis savaşından önce birkaç kez bozulmuştu; sonunda Gotlar, Romalı olmak istemeyi bırakıp Roma’yı yok etmeyi istemeye başladılar.

İki yıldan daha kısa bir süre sonra, Marcellinus şöyle diyor, “gözleri öfkeyle yanan barbarlar, insanlarımızı kovalamaya başladı.” Sonra da imparatorluğu devirdiler.

Bugün Avrupa’ya gitmeye çalışan mülteciler, ayaklanma çıkarmak üzere değiller; Avrupa da Roma İmparatorluğu değil. Yine de, bu hikaye, göçlerin eskiden de hayatımızın bir parçası olduğunu, bundan sonra da olacağını gösteriyor. Mültecilerle ilgilenmenin iki yolu var: birincisi karşılıklı diyalog ve onları hayatımıza dahil etmekken, diğeri dostça olmayan, umursamaz tavırlar sergilemek. İkinci yöntemin eskiden felaketlere yol açtığını biliyoruz. Eğer tekrar edilirse, bir şekilde yine aynı sonuca varacağı da çok açık.”

(Arkeofili sitesinden özet)

ROMA İMPARATORLUĞU’NUN YIKILMASINA MÜLTECİ KRİZİ SEBEP OLDU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!