Loading...
tr usd
USD
0.27%
Amerikan Doları
32,52 TRY
tr euro
EURO
0.31%
Euro
34,85 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.12%
Euro Amerikan Doları
1,07 TRY
bist-100
BIST
2.05%
Bist 100
9.915,62 TRY
usd gau
Petrol
-0.59%
Brent Petrol
87,69 USD
gau
GR. ALTIN
0.2%
Gram Altın
2.443,43 TRY
tr btc
BTC
0%
Bitcoin
2.059.787,78 TRY
Kahveler ve Alıntılar

60 ÖZLÜ SÖZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

60 ÖZLÜ SÖZ

  1. Efendiler,

 

Biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu tip yapılar din ve devlet düşmanı olduğu, Selçuklu ve Osmanlı’yı bu yüzden batırdığı için yasakladık.

 

Çok değil yüz yıla kadar, eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz, göreceksiniz ki; bazı kişiler, bazı cemaatlerle bir araya gelerek, bizlerin din düşmanı olduğumuzu öne sürecek, sizlerin oyunuzu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir.

 

Ayrıca unutmayın ki, o gün geldiğinde, her bir taraf diğerini dinsizlikle suçlamaktan geri kalmayacaktır.

 

(17 Aralık 1927 Mustafa Kemal ATATÜRK)

 

  1. İtin kabadayılığı kurdu görünceye kadardır.” (Atasözü)
  2. “Dostlarını daima vefa ile hatırla. Arayan sen ol, bulan sen, tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen ol. Kula vefası olmayanın, hakka vefası olmaz.” (Mevlana)
  3. Bir devlet adamı, kendi insani hislerine tabi olarak devlet meselelerini halledemez O yetkiye sahip değildir. Memleket kimsenin malı mülkü değildir !” (Mustafa Kemal Atatürk)
  4. Savaşı güçsüz taraf başlatıyorsa, İçlerinde güçlüden yana tetikçi vardır.” (Dr. Brande)
  5. -Evlat özgürlük mü istersin yoksa bilgi mi?

-Özgürlük isterim.

-Bilgisiz özgürlük tekrar mahkum yapar seni…

(Alexandre Dumas tarafından, Monte Cristo Kontu)

  1. “Halkını cehaletle sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya; cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkumdur” (Mustafa Kemal Atatürk)
  2. Gençlik bir kitaptı, okuduk bitti.

Baharsa çoktan geçti gitti, şimdi kış.!

Hani sevincin, o cıvıl cıvıl kuş?

Nasıl, ne zaman geldi, nasıl gitti..!!”

(Ömer Hayyam)

  1. “Şehir yaşantısı insanları refaha kavuşturur ve onun savaşçı özelliklerini yok eder, bu nedenle de kırsal kesimlerden gelen kişiler yönetime hâkim olur.” (İbn Haldun)
  2. EĞER BANA CUMHURİYET NEDİR ?DİYE SORARSANIZ, SİZE CEVABIM ŞUDUR ‘CUMHURİYET BENİM İŞTE!’ İSLAMKÖYDEN ÇIKMIŞ BİR KÖYLÜ ÇOCUĞUNU CUMHURBAŞKANI YAPAN, CUMHURİYET’TİR . CUMHURİYET BUDUR . BUNU BÜYÜK ATATÜRK’E BORÇLUYUZ. (Süleyman Demirel)
  3. TÜRKLER SAVAŞMAYA BAŞLARSA, ŞEYTANI CEHENNEMDE ESİR ALIR. (Cengiz Han)
  4. İnsan beyni değirmen taşına benzer.! İçine yeni bir şey atmazsan, kendi kendini öğütür durur.. (İbn-i Haldun)
  5. “Kendileri bir yetimi sofraya davet etmekten acizken, insanları cennete çağırıyorlar.” (İbn-i Sina)
  6. Öğretmenler egemen sınıfların emir kulu ya da yönetici tabakaların çocuk avutucuları değildirler. Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz. Öğretmen ders verir. (Fakir Baykurt)
  7. Arap için ağlayan çok Türk gördüm. Türk için ağlayan Arap görmedim. !Emir Teymur)
  8. “Dikkat ettim de, her şeyin kaderde yazılmış olduğunu ve kaderi değiştirmek için hiçbir şey yapamayacağımızı iddia edenler bile, karşıdan karşıya geçmeden önce sağa sola bakıyor.” (Stephen Hawking)
  9. Dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana ‘ateist’, okuyup anlamayana ‘dindar’, hem okumayıp, hem de anlamayana ‘yobaz’ denir.” (Nikola Tesla)
  10. BAZEN DUDAKLARIN TAMAMLAYAMADIĞI SÖZLERİ, GÖZLER TAMAMLAR. (PABLO NERUDA)
  11. Erkek kullarının ne giyecegi, nasıl giyinecegi konusunda tek kelime etmeyen tanrı, iş kadına gelince söyleyebildigi kadar sıralamış… Aynı dinden erkegin bu kadar rahat, Kadının ise bu kadar baskı altında tutulması, Tanrının degil, Uyanık Arap erkeginin fikrinden başka bir şey degildir. (Turan Dursun)
  12. Laiklik Nedir? /Laiklik, dini devre dışı bırakmak anlamına gelmez; din adına baskı yapmak, zor kullanmak isteyenleri devre dışı bırakmak anlamına gelir.” (PROF.DR. AHMET TANER KIŞLALI)
  13. Olgun insanlar en derine kök salmak zorundadır. Güçlü fırtınalara dayanmak zorundadır. İhanetlere ve soytarılara alışmak zorundadır. (Friedrich Nietzsche)
  14. TÜRK OLMAK…/ “Hayatta hiçbir zaman yalpalamayacaksın… Düşüncelerinde bir ileri, bir geri adımlar atmayacaksın. Her dönemin adamı değil, her dönem adam olacaksın.” (Rauf Raif Denktas /27.01.1924-13.01.2012)
  15. Bebekler ikiye ayrılır; ingiltere’de doğan bebek, Ortadoğu’da ölen bebek!! Birine dünya tutkun, Ötekine yeryüzü suskun (Ara Güler)
  16. Herkes senin nasıl göründüğünü bilir, ama çok az insan nasıl olduğunu hisseder. (Niccolo Machiavelli)
  17. “Dünyanın en gereksiz, en işe yaramaz adamını alın, bir gişe memuru yapın. Kendini önemli biri zannedip hemen sizi aşağı görecektir.” (Dostoyevski)
  18. Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım. ?Mustafa Kemal Atatürk)
  19. Kıskanılmak, doğru şeyler yaptığının göstergesidir. İnsanlar, asla kaybedenleri kıskanmaz.”. (Morgan Freeman)
  20. Dua ile savaş kazanılsaydı komutanları rahiplerden seçerdik.. (Winston Churchill)
  21. Satın alınmayan şeyleri severim ben Deniz gibi, Gökyüzü gibi, Ay ve güneş gibi ve sevgi gibi.. (Sabahattin Ali)
  22. Ben Türk tarihinde Atatürk dönemini farklı bir dönem olarak görüyorum. Kanaatimce biz slav halkların, ermenilerin, greeklerin hatta arapların en büyük şansı Mustafa Kemal gibi bir liderin çökmüş bir devletin ve Türk kavminin en zayıf devresine denk gelmesidir. Eğer Osmanlının iyi bir devresinde Mustafa Kemal devletin başına gelse ve onun anlayışı devlete hakim olsa tahminimce Baltık denizinden karadenize, Basra körfezinden hazar denizine kadar herkes Türkçe konuşup

Türkçe anlaşıyor olurduk şimdi. (Rus Türkolog Viktor Nadein Rayevsk)

  1. Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” (Atatürk, 1929)”
  2. “Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır” (1923, Atatürk)
  3. “Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz” (1923) -ATATÜRK”
  4. Özgür basın iyi veya kötü olabilir. Ancak özgürlük olmazsa basın hiç tartışmasız kötü basın olacaktır” – (Albert Camus,)
  5. Tarafsız değilim. Doğrunun peşindeyim, kimin söylediği farketmez. Adaletin yanındayım, kim için veya kime karşı olduğu farketmez. (Malcolm X)
  6. “Bir kadın hakkında, ‘benden sonra toparlayamaz’, diye düşünme. Kadının 3 kez kuaföre gitmesi ve yapacağı 8 alışveriş seni tarihe gömer…” (Nejat İşler)
  7. Yaşadığınız her olumsuz durumu, kafanıza takmayı bıraktığınız an daha az yorulduğunuzu, daha mutlu olduğunuzu fark edersiniz. (Murakami)
  8. Bu Dünyanın daha fazla başarılı insana ihtiyacı yok. Aksine bu Dünyanın acilen ve her türden fazlaca barışçı, iyileştirici, onarıcı, öykücü ve sevgi dolu insanlara ihtiyacı var. (Dalai Lama)
  9. Bir cahil için iyi şey susmaktır. Ne var ki, bunu bilseydi zaten cahil olmazdı.” (SADİ ŞİRAZİ)
  10. Ben Türk tarihinde Atatürk dönemini farklı bir dönem olarak görüyorum. Kanaatimce biz slav halkların, ermenilerin, greeklerin hatta arapların en büyük şansı Mustafa Kemal gibi bir liderin çökmüş bir devletin ve Türk kavminin en zayıf devresine denk gelmesidir. Eğer Osmanlının iyi bir devresinde Mustafa Kemal devletin başına gelse ve onun anlayışı devlete hakim olsa tahminimce Baltık denizinden karadenize, Basra körfezinden hazar denizine kadar herkes Türkçe konuşup Türkçe anlaşıyor olurduk şimdi. (Rus Türkolog tarihçi Viktor Nadein Rayevsk)
  11. “Her savaştan geriye üç ordu kalır. Ölüler ordusu. Yas tutanlar ordusu. Hırsızlar ordusu.” (Bertold Brecht)
  12. “Dünya’nın en büyük güçlerinden biri olan “insanın aptallığını” asla hafife almamalıyız. Barış için çok sayıda akıllı insan gerekir, ama savaş için tek bir aptal yeterlidir.” !Yuval Noah Harari)
  13. Yanlış yönetilen bir ulus için ilk derde deva enflasyon, ikincisi ise savaştır. Her ikisi de geçici refah getirir. İkisi de kalıcı yıkım getirir. (E. Hemingway)
  14. Eğitimli insanlar yapabileceklerinden fazlasını söylemeye utanırlar. (Konfücyus)
  15. Eğer tanrınız Türkçe bilmiyorsa O kesinlikle Tanrı değildir… Zira Türkçe bildiği halde Arapça konuşuyorsa demekki bu sadece Arapların Tanrısıdır … (Hülagü Han)
  16. Ağaçta duran kuş, dalın kırılmasından hiç korkmaz. Onun güveni ağaca değil kendi kanatlarınadır. ,(Charles Bukowski)
  17. Birlikte gülmediğiniz bir kimseyi, gerçekten sevemezsiniz. (Dostoyevski)
  18. Kuşlar kuşların yanına, yapraklar yaprakların yanına, hiçbir şey yalnız kalmıyor insandan başka dünyada. (Edip Cansever~)
  19. Yok öyle, umutları yitirip, karanlıklara savrulmak! /Unutma;/ Aynı gökyüzü altında, bir direniştir yaşamak. (Nazım Hikmet)
  20. Aç köpeğin gözü ateşi korkutur. (Atasözü)
  21. “Mutlaka şu ve bu sebepler için, milleti harbe sürüklemek taraftarı değilim. Harp zarurî ve hayatî olmalı. Gerçek kanaatim şudur: Milleti harbe götürünce vicdanımda acı duymamalıyım. “Öldüreceğiz!” diyenlere karşı, “Ölmeyeceğiz!” diye harbe girebiliriz. Lâkin, millet hayatı tehlikeye uğramadıkça, harp bir cinayettir.” (Mustafa Kemal ATATÜRK 1923, Adana)
  22. Kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa, bilin ki en namussuzu odur!.. (Nietzsche)
  23. “Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar. Güneş yalnız da olsa etrafa ışık saçar. Üzülme doğruların kaderidir yalnızlık. Kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar…” (Ömer Hayyam)
  24. Bazen evrendeki akıllı yaşamın varlığına ilişkin en kesin işaretin, kimsenin bizimle temasa geçmemiş olmasında yattığını düşünüyorum, (BILL WATTERSON)
  25. İskender, hiçbir kusuru konusunda onu uyarmayan bir vezirinen “Sana ihtiyacım yok.”dedi. Vezir:”Neden hükümdarım?”

İskender:”Çünkü ben bir beşerim. Sen bu kadar süre zarfında benim tek bir hatama bile rastlamadıysan cahilsin demektir, örtbas ettiysen o zaman da hainsin demektir.”

  1. Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan, yanlışı yapan kadar suçludur. (Kızılderili Atasözü)
  2. Yüz kere yere düşmüş olayım; başkalarına çelme takan biri olmayacağım. Ben kazanan değil, insan olmak istiyorum. (Frida Kahlo)
  3. Şalvarlı şaltak Osmanlı, Eyeri kaltak Osmanlı, Ekende yok, biçende yok Yiyende ortak Osmanlı… (Bu sözler Anadolu Türkmenlerinin sözleridir.)
  4. Er bozulursa aile bozulur, Hatun bozulursa ulus bozulur. (Türk Atasözü)
  5. Yoldaşlar!” Dünya’da bir çok ulus vardır, diyorlar. Almanlar, ingilizler, yahudiler, tatarlar… Ben buna katılmıyorum. Bence sadece iki ulus vardır, uzlaşmaz iki sınıf: zenginler ve yoksullar… (Maksim Gorki)
60 ÖZLÜ SÖZ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!