Loading...
tr usd
USD
-0.02%
Amerikan Doları
32,27 TRY
tr euro
EURO
0.04%
Euro
35,10 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0%
Euro Amerikan Doları
1,09 TRY
bist-100
BIST
1.59%
Bist 100
10.319,96 TRY
usd gau
Petrol
0.06%
Brent Petrol
83,43 USD
gau
GR. ALTIN
0.08%
Gram Altın
2.468,31 TRY
tr btc
BTC
-1.48%
Bitcoin
2.108.667,64 TRY
Kaygan Zemin

GÜNLÜKLER (3 Aralık 2023)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜNLÜKLER (3 Aralık 2023)

İSRAİL

1972 Münih Olimpiyatlarında kaçırılan ve öldürülen İsrailli sporcuların intikamını almak üzere faillerin hepsi infaz edildi. Bu İsrail gizli servisi Mossad’ın nasıl haber alma gücü olduğunu gösteriyor. Ayrıca “hiç bir suç cezasız kalmaz” ilkesine bağlılıklarını da.

Bunun başka bir tarafı da Yahudi sermayesinin bu tür konuları film haline getirip dünyada yeni bir algı yaratmasını sağlar. Yahudi sermayesi her zaman güçlülüğü sayesinde dünyaya bu bakımdan da hükümran olur.

***

PEK HOŞUMA GİTTİ ŞU İKTİSAT TEORİSİ

İktisatçılar arasında anlatılan meşhur bir hikayeye göre, ekonomi hocası yılın ilk dersine şu sözlerle başlar:

– Birazdan size on dakika içinde ilk iktisat dersini vereceğim. Bu on dakika yeterli olacak. Geri kalan zamanda, yani bütün bir dönem boyunca, “zenginlerin yazdırdığı” müfredatı okuyacağız. İktisat hocası sözlerini şöyle sürdürür:

Arkadaşlarım, iktisat üçe ayrılır: Ticaret, siyaset, savaş.
1- Bir milyon dolara kadar para kazanmak isteyenler ticaret,
2- Bir milyar dolara kadar para kazanmak isteyenler siyaset,
3- Daha çok kazanmak isteyenler ise savaş yaparlar!…

***
REKLAMCILIK

Reklamın hasını yapmayı bu adamdan öğrensin reklam verenler: Emeklinin önce bir kısmına veriyor (sanki cebinden), sonra da ikinci kısım için “geldi – geliyor tantanası yapıyor. “Gel vatandaş, geeelll !”
***
MİLLİ SİNEMA

Mutlaka bir milli sinemamız olmalı…

Sinema sektöründe çok büyük eksiğimiz var.

Biz ülke olarak bu sektörlerde çok çok eksiğiz. ABD malum, Hollywood ile ne algılara imza attı dünyada. Bizim algıya da ihtiyacımız yok, gerçek bir tarih var arkamızda.

Anlıyorum, ülkede dizi ve sinema sektöründe hakim olanlar bizden değil. Bu ülkenin tarihi ve milli değerleri ile ilgili bir yapıma imza atmaya niyetleri yok. Bunun yerine her kanalda yer alan ɓoş diziler ve filmlere devam ediyorlar.

Bizim bir milli sinema yönetmenimiz yok.
Fikrim  o ki, o zaman devlet el atmalı bu işe. Mesela Kültür Bakanlığı bu konularda çalışma yapamaz mı ?

Gerekirse bütçe konusunda, sağlam tarih danışmanları ve senaryolarla desteklenip  dünyaca ünlü yönetmenlerle anlaşma yapıp bir milli sinema oluşturalamaz mı ? İslâm dünyasından başarılı yönetmenler de olabilir.

Bizim gibi muhteşem bir tarihe sahip olupta bunu beyazperdeye dökmeyen başka bir ülke yok. Türkiye son 25 senedeki bölgesindeki yükselişini Hollywood benzeri bir sinema desteği ile tüm dünyada  pekiştirebilir.

ABD bunu hayali kahramanlarla yaptı. Bizim buna ihtiyacımız yok gerçek kahramanlarımız ve tarihimiz var.

Çağrı ve Ömer Muhtar filmleri ayarlarında bir Fatih Sultan Mehmed, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim filmini, bir Mohaç, Varna, Kosova gibi zaferleri ve tarihimizdeki sayısız kahramanı ve önemli olayları sinema da izlemek istemez misiniz ?

Bence devlet bu sektörlere el atmalı ve bugün dünyada çok önemli olan sinema sektöründe bir milli sinema oluşmasına destek vermeli. Her işi elbette devlet yapamaz ama bunu yapmaya niyeti olan bir sinema ve yönetmen kadromuz yok.

Bu işleri hiç düşünmüyoruz ciddiye almıyoruz ama önümüzde Hollywood gibi bir örnek var. ABD’nin dünyada yarattığı algıda Hollywood’un payını kim reddebilir ?
(Facebook’tan aldım.)
***

GÜNLÜKLER (3 Aralık 2023)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!