Kaygan Zemin
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. YAŞLAN AMA PASLANMA

YAŞLAN AMA PASLANMA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilmem hatırlar mısınız?

Artık uzak gelen bir geçmişte bakkallar telefon kullanma hizmeti satarlardı. Ücretini verdiğinizde bakkal  size çekmecesinden küçük bir jeton uzatırdı. Onu telefonun yanındaki kumbaraya koyardınız ve sonra da kulak kabartmış olan bakkalın ve dükkandaki müşterilerin arasında konuşurdunuz. Bu yalnız ülkemizde değil hemen her ülkede olan bir uygulama idi.

İşte böyle bir zamanda Amerikada bakkala giren küçük bir oğlan çocuğu, telefona erişebilmek için  telefonun yanındaki sandığın üzerine çıkarak elindeki meteliği bakkala uzattı ve “telefonlarım var” dedi.
Bakkal jetonları uzattı ve işini yaparken bir yandan da dinlemeye koyuldu. Çocuk ciddiyetle cebinden bir liste çıkardı ve numaraları çevirdi sonra da;

“Merhaba hanımefendi, ben okul çıkışı bahçenizde dökülmüş yaprakları toplayabilirim, bana verecek işiniz var mı?” diye sordu.

Telefona çıkan kadın belli ki başka bir çocuk ile çalışmakta idi ve reddetti ki çocuk bu sefer;
“Ama bayan, ben işimi çok iyi yaparım emin olunuz ki sizin çalıştığınız çocuktan daha iyi yaparım ben bu işi” dedi. Telefondaki kadın yine reddetmiş olacak ki çocuk telefonu kapadı tekrar ikinci jetonu kumbaraya koydu ve aynı telefon konuşması bir başka kadın ile tekrarlandı.

Ondan da negatif cevap alan çocuk listedeki üçüncü telefon numarasını aradı ve sonra da dördüncü kadın tarafından da reddedilince bakkal yumuşak bir sesle;

“Evladım anlaşılan işe ihtiyacın var, istersen okul çıkışı gelip bana yardım edebilirsin.” dedi.

Çocuk gülümseyerek; “Yok teşekkür ederim bayım. Ben zaten bu hanımların hepsinin bahçelerindeki yaprakları toplayan çocuğum. Yaptığım işten memnunlar mı yoksa başka bir çocuk ile beni değiştirmeyi düşünüyorlar mı öğrenmek istedim.” dedi.

Yıllar önce bir büyüğümden bir metafor dinlemiştim. “Yumurtadan çıkmak için debelenen bir civciv gibiyiz” demişti. “Kabuğu delip çıkınca herşey harika olacak sanıyoruz, ama asıl mücadele sonra başlıyor”

İnsan diploma alınca,  bir ünvan sahibi olduğunda, bir kimlikle doğunca ya da bir kimliği hasbelkader elde ettiğinde  “olmuyor” Yaptığından emin ve huzurlu olunca kısmen “oluyor”

Son zamanlarda batı dünyasını sarsan fikirleri ile tanınan psikolog Jordan Peterson şunları demiş “Compare yourself to who you were yesterday, not to who someone else is today.”(kendinizi bir başkasının bugünkü durumu ile değil kendi daha önceki haliniz ile kıyaslayın)

Moris Levi den alınmıştır

Yaşlan ama Paslanma

YAŞLAN AMA PASLANMA
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!