Loading...
tr usd
USD
-0.15%
Amerikan Doları
32,44 TRY
tr euro
EURO
-0.66%
Euro
34,74 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.34%
Euro Amerikan Doları
1,07 TRY
bist-100
BIST
2.05%
Bist 100
9.915,62 TRY
usd gau
Petrol
0.42%
Brent Petrol
89,38 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
2.441,87 TRY
tr btc
BTC
-0.67%
Bitcoin
2.071.339,94 TRY
Kaygan Zemin

BURGAZADA GÜNLÜKLERİ (Şubat 2024)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BURGAZADA GÜNLÜKLERİ (Şubat 2024)

AYASOFYA

AYASOFYA, Müslüman Türk devletinin imparatorluk oluşunu dünyaya ilan etmesinin simgesidir. Ayasofya için yapılan ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın istekleri dışında yapılacak olan her türlü tuhaflık ilgili bütün kurum ve kuruluşları Ayasofya’nın kubbesi altında yerin dibine gömer. Gömecektir de. (Mehmet Ünal Taşpınar)

***

DÜNYA’DA İLK PARA

Güney Sibirya’da yer alan bir kurgandaki mumyanın içinde bulunan 18 bin yıllık Dünya’nın ilk parası. Peki kim yaptı ?? Türkler. “Kurgan” Türklere ait kutsal mezara verilen addır. Ve anlaşıldı ki ilk parayı Lidyalılar değil Türkler bulmuş.
***

ORGENERAL EŞREF BİTLİS

Vatandaş Ne Düşünüyor?

Televizyonda tesadüfen bir programda konuşmasını dinlemiştim. Şaşırıp, yahu bu adam çok güzel konuşuyor çok bilgili ve mantıklı bir asker diye düşünüp hemen sevmiştim. Olayın suikast olduğu ODTÜ bilirkişi heyeti tarafından ispatlandı diye hatırlıyorum. Bir çok dürüst gibi o da gitmiştir, ama yine hepsi gibi gerçek kahramanlardandır.

**
Arkadaş, o zamanlar yine Türkiye’de tuhaf tuhaf şeyler yaşandı:

• önce ABD, Eşref Bitlis’i birkaç defa Özal hükümetine şikayet etti,

• daha sonra Amerikan askerleri Bitlis‘in içinde bulunduğu helikoptere taciz uçuş yaptı,

• bunun ardından bilinmeyen sebeplerden dolayı uçağı düştü ve hayatını kaybetti,

• hemen ardından Turgut Özal kalp krizi geçirdi,

• Bitlis’in ekibinden Kazım Çillioğlu (sözde) intihar etti,

• hemen yine ardından Bitlis’in ekibi içinde yer alan Rıdvan Özden gibi bazı yüksek rütbeli askerler görevi başında vefat etti,

• aynı yıl Türkiye’de derin yankı uyandıran Uğur Mumcu ve Adnan Kahveci suikastleri yapıldı

• bu yetmiyormuş gibi Bingöl karayolunda PKK pususunda yolları kesilen 33 silahsız er öldürüldü,

• hemen ardından Alevi-Sünni çatışmasına sahne olan Sivas Katliamı yaşandı,

• yine aynı yıl PKK saldırısında 33 sivilin katledildiği Başbağlar Katliamı gerçekleşti,

• Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Lice’de uzun menzilli tüfekle vuruldu…

**

7 şubat 1993 tarihinde “incirlik üssü’nden kalkan ABD uçaklarının, pkk’ya yardım dağıttığı” açıklamasını yaptıktan hemen 10 gün sonra içinde bulunduğu beechcraft b200 king air tipi uçağın henüz aydınlanamayan nedenlerle düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. şubat ayında yayınlanan ceviz kabuğu programında, olayının bilirkişisinin “bu uçak sabotaj sonucu düşmüştür.” açıklamasını yaptığı uçakta öldürülen komutan. yazıktır bu insanlarımıza. olaydan bir gece önce nöbet bekleyen bir asker, bir binbaşının geldiğini parolayı ve işareti söyleyerek uçağın olduğu hangara girdiğini ifade etmiştir. buzlanma deyip geçtiler. ama bilirkişi “kesinlikle ve kesinlikle buzlanma değil sabotajdır” demiştir. bende programın vhs kayıtları da mevcuttur.
**
bitlis öyle sıradan bir asker değildi, farklı bir duruşu vardı. çekiç güç kuvvetlerinin türkiye’den ayrılması gerektiğini söylemişti. “incirlik üssü’nden kalkan abd uçakları pkk’ya yardım dağıtıyor ” diyordu. bu komutanın öldüğünü duyunca ağlamıştım ben. niye bilemiyorum. yıllar önce herkes derdi suikast falan diye. bi kısım elemanlar da suikast olmadığını “eceliyle” öldüğünü söylerdi özal gibi. iyi insandı. ve hep öyle kaldı.

**
**
Uzak ara son 50 yılın en büyük jandarma genel komutanı… Türkiye’de her kesim (katilleri dışında) tarafından sevilmiş tutulmuş nadir insanlardan biriydi.. böyle büyüklerimiz bizim topraklarımızda Adana’dan kalkan Amerikan uçaklarınca taciz edilebilmiş.. vay anasını sayın seyirciler… bugün yasadıklarımızı yaşayacağımızı tahmin edip engellemeye çalıştığı için gerçekten… Ömer Lutfi Mete isabet buyurmuş : “Atatürk’ten sonra böyle kurmay gelmemişti”

**

Kuzey Irak’ta talabani ile görüşmeye gitmiş. bir konuda Talabani ayak sürüyor. org. Bitlis ise ısrar ediyor. Talabani, Özal’la o konunun görüşüldüğünü ve org. Bitlis’ten farklı düşündüğünü ihsas ettiriyor. org. Bitlis tınmıyor, tavrında ısrar ediyor. Talabani bunun üzerine görüşmeyi kesip Ankara ile görüşeceğini söylüyor. org. Bitlis sakın bir şekilde, “bakın bay Talabani, siz teknolojinin en son imkanını kullansanız da, karargahınıza 15 dakikada varırsınız. diyelim ki, hemen Ankara’yı buldunuz, söylediniz. size cevap vermek için bir mütalaa yapılmak zorunda. bunun için en kestirmeden 20 dakika gerek. sizi tekrar bulacak. kararı bildirecek… geçti mi biraz daha zaman. bu da yetmez. beni bulup bildirecekler. bana, burada ancak ben istediğim zaman ulaşabilirler. nereden baksanız birkaç saat geçecek. bu surede ben burayı dümdüz ederim. sonra da Ankara’nın telefonuna çıkıp ‘pardon’ derim. ama sizin için iş işten geçmiş olur.” diyor. Talabani yerine oturuyor ve kararı kabul ediyor.

**

Mustafa Kemal Paşa’dan sonraki en nazik paşadır. ordudaki askerlerin Türk Kürt diye ayrılıp ayrılmadığını soran nazlı Ilıcak’a, asla böyle bir şey olmadığını doğuda ve Güneydoğu’da asker olanların %17’sinin kürt evlatlarımız olduğunu söylemiştir. Ahmet Türk ile katıldıkları bir programda! Ahmet Türk program öncesinde nezaketinden çok şaşırdığını ifade etmiştir. sigara ikram edip sigarasını yaktığı Ahmet Türk’e; bu sorunu beraber çözeceklerini söylemiştir. tatlı dilli ve en önemlisi insana verdiği değeri yüzünden okuyabileceğiniz bir insandır.

Ne yazık ki birileri bu ülkede kardeşliğin olmaması için şimdi olduğu gibi çomak sokmuştur. ortadan kaldırmışlardır bu adamı. Abdullah Öcalan’ın o dönem azması bu yüzdendir.

Allah rahmet eylesin.

**

Ergenekon çetesi kapsamında tutuklanan emekli tuğgeneral veli küçük, Eşref Bitlis’in genelkurmay tarafından öldürüldüğünü söyledi. küçük, Aydınlık Dergisi’nde yayınlanan röportajında, Bitlis’in ölümünde ABD ve Türkiye’nin ortak hareket ettiğini belirtti.

**

Nasıl bir insan olduğu ufak bir kıyaslama ile anlaşılabilecek rahmetli komutan. 92 yılında Barzani ve Talabani ile önce kuzey ırak daha sonra Şırnak’ta bir araya gelen Eşref Bitlis, bölge merkezli ve ABD’yi dışlayan bir politika için mutabakat sağlamıştı. akabinde iki taraf da sınır karakolları ve sınır ötesi operasyonlar için hem fikir olmuş, pkk’nın tavsiyesi için anlaşmışlardı. şimdi yıl 2013 ve Barzani ile bir araya gelen Erdoğan kardeşlik, barış, dostluk kisvesi altında hem olası bir Kürdistan’dan bahsediyor hem de bop eş başkanlığını layığı ile yerime getirmenin hesaplarını yapıyor.

**

İddialara göre Eşref Bitlis güneydoğuda çalışmalar yapmakta olan çekiç güç faaliyetlerinden son derece rahatsızdı. bu konuda birden fazla rapor hazırlayıp dönemin genel kurmay başkanı doğan güreşe verdiği belirtiliyordu. ancak a.b.d. li yetkililer onu çekiç güç hakkında bilgi topladığı için Turgut Özal’a şikayet etmişti.

(kaynak: Susurluk raporları)

Almanya’nın Norkali kentindeki eğitim üssünde iki yıl boyunca komando tugay komutanlığı yapan ve özel savaş uzmanı olan Eşref Bitlis, jandarma genel komutanlığı bünyesinde çalışan bütün Amerikalı istihbaratçıları ve Amerikalı subayları görevden uzaklaştırmış, Amerikalı sivil toplum örgütleri ile kuzey Irak’a giriş ve çıkışı engelleyen Amerikan ordusunu Türkiye sınırından geriye çekilmeye zorlamıştır.

doğan güreşin şikayeti üzerine orgeneral Eşref Bitlis raporlarını doğrudan Cumhurbaşkanı’na ulaştırmaya başlamıştır. ancak dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal’da bu raporları George Bush’a iletmiş ve Eşref Bitlis’in çekiç güce karşı olduğunu ifade ederek tasfiyesi için gerekenin yapılmasını istemiştir. işte bu tasfiye işlemine vezir kaydırması veya vezir düşürmesi denir.

Eşref Bitlis’in öldürülmesi için “ace” kod adlı Ahmet Cem Ersever ‘e görev verilmiş ancak kendisine verilen sözler tutulmayınca öcünü almak için konuşmaya başlayan Ahmet Cem Ersever’de ortadan kaldırılmıştır.

Kaynaklar:
1) milliyet gazetesi 18 kasım 1997
2) Orhan Gökdemir: pike; bir polisin şefinin kısa tarihi
3) Orgeneral Eşref Bitlis’in öldürülmesi üzerine hazırlanan TBMM araştırma komisyonu raporlarının sonuç bölümü, Ankara
4) Ziverbey’den Susurluk’a bir MİT’çinin portresi

**

Turgut Özal, Eşref Bitlis’in kendisine verdiği çekiç güce ilişkin raporları ABD’ye bizzat ispiyonlayan kişidir, belki de bu suikast sürecini hızlandırmıştır bilerek veya bilmeyerek. buna rağmen Turgut Özal da öldürülmüştür ve siyonistler Tansu Çiller’i başbakan yaparak, daha sonraki yıllarda gülen cemaatinin önünü açıp, bu günkü iktidarın gelmesi için zemin hazırlamıştır.
*****

BURGAZADA GÜNLÜKLERİ (Şubat 2024)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Giriş Yap

Medyazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!